Rektörü yakan kadın!

Abone ol

Rektör Yücel Aşkın'ın başına gelenlerden sonra, bir kadının ismi ön plana çıktı. Sedef Er isimli kadının rektör tarafından görevden alındığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

Rektör Yücel Aşkın hakkında yürütülen soruşturmada bilirkişi olarak görevlendirilen kişi, rektörün görevden aldığı İdari Mali İşler Daire Başkanı Sedef Er çıktı. Er’in, rektör Aşkın’ı şikayet eden ekibin bir üyesi olduğu ileri sürülüyor.

Haber: Oya Armutçu
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’ın, ihale yolsuzluğu iddiasıyla tutuklanmasına kadar uzanan Van olayında, mercek altına alınan ismin üniversitenin Bilgi İşlem Daire Başkanı Sedef Er olduğu ortaya çıktı.

YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı iken ihaleye ait dış krediyle ilgili görevi tam yapmadığı gerekçesiyle görevinden alınan Er, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na atandı.

Sedef Er, Van olayında Rektör Yücel Aşkın hakkında savcılık tarafından açılan soruşturma kapsamında YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Vekili Salih Avcı ile birlikte bilirkişi olarak görevlendirildi. Er, bu görevi nedeniyle 3 aydır Avcı ile birlikte üniversitedeki görevlerine gitmiyor. İddiaya göre Rektör Aşkın’ı şikayet edenlerden biri de olan Sedef Er’in soruşturma kapsamında yapılan aramalara öncülük ettiği öne sürülüyor.

Rektör Aşkın için bugün olağanüstü toplanacak Rektörler Komitesi, Van olayında kilit isim olan Sedef Er’i mercek altına alacak. Üniversite yöneticileri tarafından hazırlanan ve bugünkü Rektörler Toplantısı’na gönderilen bilgi notlarında da, Sedef Er’e dikkat çekiliyor.

YÖK RAPORUNDA

Rektörler Komitesi’nin, değerlendirme sırasında söz konusu bilgileri dikkate alması bekleniyor. Van’da iki gün incelemede bulunan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme’nin Rektörler Komitesi’ne hazırladığı rapora da ışık tutan içerikteki bilgi notunda, olay ve yapılan aramalar tarih sırasıyla şöyle sıralanıyor:

10 Haziran 2005’te, Rektör Aşkın’ın izniyle idari mali işler daire başkanlığındaki tüm evraklara el konuluyor. Haziran sonunda Genel Sekreter Prof. Dr. Işık Tepe, Genel Sekreter Yardımcıları Enver Arpalı ve Salih Yurtkuran, Yazı işleri müdürü ve memurların savcılıkta ifadeleri alınıyor.

Prof. Dr. Işık Tepe tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılıyor. Enver Arpalı, 12 Temmuz’da tutuklanıyor.

14 Temmuz günü rektörlüğe gelen mali polis Yücel Aşkın, Ayşe Yüksel, Işık Tepe ve Enver Arpalı’nın rektörlükteki odalarını ve evlerini arıyor. 13 saat süren aramada rektörün çalışma odasında bazı evraklara el konuyor.

15 Temmuz’da Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Aşkın’ın çalışma odası aranıyor.

17 Temmuz’da rektör yurtdışından dönüyor.

Ağustos ayında yapı dairesi, sağlık kültür spor dairesi ve ziraat fakültesi dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz’in odası gıyabında aranarak bazı dosyalar savcılığa götürülüyor.

14 Ekim’de rektör, 4. ağır ceza mahkemesince tutuklanıyor.

Tutuklamaya itiraz

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’ın tutuklanmasına, avukatları 4 gün sonra itiraz etti. Rektör Aşkın’ın avukatı Barolar Birliği eski Başkanı Teoman Evren’in hazırladığı itiraz dilekçesi bugün Van 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na verildi. Avukat Teoman Evren’in, müvekkili Rektör Aşkın hakkındaki tutuklama kararının kaldırılması için hazırladığı ve 89 maddeden oluşan itiraz dilekçesini Van Barosu avukatlarından Adil Aslan, dün Van 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletti. Mahkeme Başkanı Mahir Merdun, dilekçeyi incelemeye başladı, 3 gün içinde karar verecek.

Tövbe Allah benim bir ilgim yok

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın’ın tutuklanmasında etkisi olduğu yolundaki iddiaları ortaya atanları ‘edepsizlikle’ suçladı. Çelik, iddiaları şöyle yanıtladı: ‘Ben mahkemeleri etkileseydim, benim hakkımda devam eden bir sürü dava için etkilemeye çalışırdım. Oruçluyum, kesinlikle benim rektörün durumuyla en küçük bir alakam yok. Güya ben ‘Van’a gittiğim zaman rektör beni karşılamıyor’ demişim. Tövbe ben böyle bir şey söylemedim. Sözde ben rektörün üstüne gidiyormuşum. Tövbe Allah tövbesi kesinlikle böyle bir şey yok. Tamamen bizim dışımızda, tarihi eser kaçakçılığı olarak gündeme geldi. Sonra ihale yolsuzluğu meselesine dönüştü. İnsanlar bunu söylüyor, ben de gülüp geçiyorum. Rektörün kasasından şu çıkmış, evinden bu çıkmışla da ilgilendiğim yok. Ben işime bakıyorum.’

Rektör’ün avukatı Evren’in bürosuna girip, dağıttılar

TUTUKLANAN Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’ın avukatlığını yapan Teoman Evren’in, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok’la ortak olduğu Ankara Kızılay Menekşe Sokak’taki büroya önceki akşam kimliği belirsiz kişi veya kişiler girdi.

Özok ve Evren’den başka 2 avukatın daha çalıştığı büronun kapısını kıran kişilerin bürodan herhangi bir şey çalmadıkları ancak Özok ve Evren’e ait kilitli dolapları kırıp, bazı dosyaları karıştırdıkları ve büroyu darmadağın ettikleri belirlendi. Olayın ardından büro çalışanlarınca yapılan incelemede, dosyalarda hiçbir eksiklik olmadığı, Aşkın’ın dosyasının da özel yerinde olduğu belirlendi. Bürodaki bilgisayar ve elektronik eşyaların ve hiçbir şeyin çalınmamış olması da hırsızlık olayı ile çelişkili bir durum yaratıyor.

ÖZOK: NAKİT PARA ARAMIŞLAR

Özok, ortaklarıyla birlikte olayın hırsız olduğunu düşündüklerini söyledi. Özok, ‘Hırsızlık süsü verilerek, sizin ya da Sayın Evren’in dosyaları karıştırılmış olamaz mı?’ sorusu üzerine, ‘Akla geliyor, olabilir. Ama o kadar amatörce kapı kırılıp, kilitli dolaplar açılmış ki. Sergilenen ortam, görüntü bunu çağrıştırmıyor. Bu yüzden buna ben fazla ihtimal vermiyorum’ dedi. Özok, şöyle devam etti:

‘Kilitli dolapları kırmışlar ortalığı darman duman etmişler. Yükte hafif pahada ağır şeyler, nakit para aramışlar bana göre. 2-3 milyar liralık zarar var.’

Günün Önemli Haberleri