Rektör kendi kendini atadı

Abone ol

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık ilginç bir atamaya imza attı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık'ın 20 Ocak'ta yapılan rektörlük seçimlerinden sonra yetkisini kullanarak 23 Ocak'ta kendisini Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm
Başkanlığı'na atadığı bildirildi.

Üçüncü eşi Arzu Akbıyık'ın eski kocası Mustafa Ö'yü, 9 Şubat 2006 tarihinde Araştırma ve Uygulama Hastanesi döner sermayesinde sözleşmeli olarak işe başlattığı iddia edilen eski AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık'ın rektörlük seçiminden 3 gün sonra 23 Ocak 2006 tarihinde de kendisini, yetkisini kullanarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı'na atadığı öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Akbıyık'ın üçüncü eşi Arzu Akbıyık, Yaşar Akbıyık ile evlendiği gün, Ticaret Meslek Lisesi'ni dışarıdan sınava girerek bitirdi. Ticaret Meslek Lisesi mezunu Arzu Akbıyık sınavsız geçiş hakkını da kullanarak, Bolu Meslek Yüksek Okulu ikinci öğretim İşletme Bölümü'ne kayıt yaptırdı. Halen burada okuyan Arzu Akbıyık, üniversitede de çalışıyor.

Eski kocası Mustafa Ö'den bir çocuğu olan Arzu Akbıyık, Yaşar Akbıyık'tan olan çocuğunu ABD'de dünyaya getirmişti. Konu ile ilgili görüşlerine başvurulan Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, açıklama yapmayacağını bildirdi.

Günün Önemli Haberleri