Rekor F-1 cezası Talata yaradı

Abone ol

FIA’nın verdiği rekor ceza yabancı basında yankı uyandırdı. Talat'ı artık dünya tanıyor

FIA’nın verdiği ceza yabancı basında yankı uyandırdı. İtalyan basını Türkiye’nin 5 milyon dolarla kurtulduğunu ve Talat’ın iyi reklamı yapıldığını yazdı.

İSTANBUL’daki Formula 1 Grand Prix’sinde verdiği kupa ile dikkatleri çeken KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’ye kesilen ceza sonucu dikkatleri çekerek gündeme geldi. Böylece Talat’ın tanıtımı 5 milyon dolara malolmuş oldu.

İtalyan basını FIA’nın spora siyaseti bilinçli bir şekilde sokan Türkiye’yi cezalandırdığına işaret ederek "İstanbul’daki Formula 1 yarışı sonrası podyumda kupaları BM tarafından tanınmayan bir ülkenin, protokolde tanımayan bir devlet büyüğü olan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a verdirilmesi az daha Türkiye etabının takvimden çıkartılmasına neden olacaktı. Ama Türkiye 5 milyon dolarlık ceza ile şimdilik kurtuldu" yorumunu yaptı.

La Gazzetta dello Sport, Tuttosport ve Corriere dello Sport gazeteleri Türkiye’nin bir ay içerisinde bu cezayı ödemesi gerektiğini hatırlatırken Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin de Türkiye’ye spora siyaseti sokmaması uyarısında bulunacağını da öne sürdüler.

İngiliz The Guardian, Talat’ın dünya çapındaki milyonlarca izleyiciye "Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" olarak takdim edilmesinin Rumları ve bunun "sporun siyasi tarafsızlığının bir ihlali olduğu"nu düşünen FIA’yı kızdırdığını yazdı.

İspanya’ya göre hafif bir ceza

Independet; Büyük para cezasına rağmen, İstanbul’un F1 yarışlarından çıkarılmadığına dikkat çekti. Times; Türkiye’ye verilen 5 milyon dolarlık cezanın, İspanya’nın Jerez pistine verilen kapama cezasından çok daha hafif bir ceza olduğunu sayfalarında yer verdi.

Günün Önemli Haberleri