Rejim tehlikede uyarısına jet yanıt

Abone ol

Sezer'in rejim tehlikede uyarısına yanıt gecikmedi. Gül bu tehlikeye inanmadığı söylerken halkı işaret etti..

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'de siyasal rejimin tehlikede olduğunu düşünmediğini bildirdi. Temaslarda bulunmak ve bazı açılışlara katılmak üzere KKTC'ye giden Gül, Ankara'ya döndü.

Esenboğa Havalimanında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül'e, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, "Türkiye'de siyasal rejimin tehlikede olduğuna" ilişkin açıklaması hatırlatıldı.

Konuşmayı tam olarak dinleyemediğini belirten Gül, "Ama bu söylediğiniz kapsamdaysa Türk halkı bunlara inanmıyor. Tam tersine Türkiye'ye sadece Türkler değil, Türkiye'ye yabancılar da güveniyor" dedi.

AB ile müzakerelere başlayan Türkiye'nin inanılmaz bir ekonomik kalkınma içinde olduğunu belirten Gül, Türkiye'de 30 yıldır sonuçlandırılmayan projelerin bu dönemde bitirildiğini, temel hak ve hürriyetlerin bu dönemde pekiştiğini söyledi. Gül, "Dolayısıyla böyle bir paragraf varsa ben katılmıyorum o paragrafa" diye konuştu.

BÜYÜKANIT'IN AÇIKLAMASI

Gül'den Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Türkiye'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon düzenlemesinin faydalı olacağı, ancak bunun için siyasi kararın ortaya çıkması gerektiği" yönündeki açıklamasını değerlendirmesi istendi. "

Bu konuyla ilgili yapılan açıklamaların hepsi planlı ve hazırlıklı açıklamalardır, ayaküstü söylenmiş laflar değildir" diyen Gül, bütün bu açıklamaların dikkatle yapıldığını vurguladı.

Gül, "Şimdi bunun üzerine ben burada bir şey söyleyip sizlere sadece başlık çıkartmış olurum ve bu kararlılığımızı sulandırmış olurum. Onun için bütün bu söylenenlerin hepsi bilinci ve kararlı biçimde söylenmiştir ve hepsi birbirini tamamlar, bütünlüktür" diye konuştu.

Büyükanıt'ın "Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanının Cumhuriyetin temel değerlerine sözde değil özde bağlı olması" gerektiğini söylediğinin hatırlatılması üzerine Gül, "Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Genelkurmay Başkanımızın da şüphesi yoktur ki, TBMM Türkiye'nin Cumhurbaşkanını seçerken şüphesiz ki bunlara dikkat ederek seçecektir, bunun tersini düşünmek zaten mümkün değildir. Zaten Genelkurmay Başkanımız da bundan şüphesi olmadığını açıkça söylemiştir" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri