Rehn müzakere için tarih verdi

Abone ol

Avrupa Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye ile müzakereler konusunda tarih verdi.

Avrupa Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye ile müzakerelerin en geç ocak ayının ilk haftalarında yeniden başlayabileceğini söyledi. Rehn, Brüksel'de BBC'ye yaptığı açıklamada, ilk müzakere başlığı olarak en güçlü adaylardan birinin "işletmeler ve sanayi politikası" olduğunu belirtirken, bu başlığın açılması için belli bir siyasi kriter bulunmadığını, konuyla ilgili teknik çalışmaların da tamamlandığını söyledi.

Rehn, bu alanda ilerleme sağlanabileceğini vurguladı. Türkiye ile ilgili kararın dikkatle alındığını belirten Rehn, bir yandan Türkiye'ye, yükümlülüklerini yerine getirmemesinin bir bedelinin olacağı mesajını verirken, diğer yandan süreci yavaşlatmayı istemedikleri ve müzakerelerin devamından yana olduklarını vurgulamaya çalıştıklarını bildirdi. Rehn, şöyle dedi:

"Türkiye ile Finlandiya'nın$dönem başkanlığı sonuna yetişmese bile en geç Almanya'nın başkanlığı devraldığı ilk haftalarda, ilk başlıkta müzakere başlatabileceğimizi umuyorum. Böylece müzakere sürecinin gerçekten devam ettiğini ve ilerlemeye hazır olunan alanlarda hakikaten mesafe kaydetmenin mümkün olduğunu göstermiş olacağız."

Günün Önemli Haberleri