Real Madrid basketbolda Avrupa şampiyonu

Abone ol

İspanyol ekibi ev sahibi olduğu Final Four’da Olimpiakos’u 78-59 yenerek 9. kez mutlu sona ulaştı.

Real Madrid Olimpiakos'u 78-59 mağlup ederek basketbolda Avrupa şampiyonu oldu.

Kendi evinde düzenlenen Turkish Airlines Euroleague'in Final Four'unda zafer kazanan Real Madrid, 9. kez mutlu sona ulaştı.

Karşılaşmanın ardından Real Madridli oyuncuların final ve şampiyonluk ile görüşleri şöyle:

Jonas Maciulis: Bu Euroleague'deki 9. sezonum. Benim de şampiyonluğa en az Real Madrid taraftarı kadar ihtiyacım vardı. Çok mutluyum.

Ben karşımda Olimpiakos'u görünce baskı hissetmiyorum. Burası futbol ülkesi, o yüzden basketbolcular üzerinde bir baskı olmuyor.

Marcus Slaughter: Karşıyaka'daki ilk senemde takımın formalarını yıkıyordum. Real Madrid'i izleyip, "O takımda oynamak ne muhteşem olurdu" diyordum. Şimdi Real Madrid'le Avrupa Şampiyonu olduğuma inanamıyorum.

Jaycee Carroll: Spanoulis'i tutmak hiç kolay değildi. Peşinden koştururken çok yoruldum!

Maçtan sonra BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Olimpiakos'lu oyuncular Vassilis Spanoulis ve Georgios Printezis ise finalle ilgili olarak şunları söyledi:

Georgios Printezis: Takımım adına çok gururluyum. Sezona kötü bir başlangıç yaptıktan sonra şampiyonayı bu noktada bitirdik. CSKA Moskova ve Barcelona gibi bütçesi bizden çok daha yüksek takımları eledik. Real Madrid de çok iyi bir takım. Kazanmayı onlar haketti.

Vassilis Spanoulis: Hayal kırıklığı yaşıyoruz ama final oynadığımız için gururluyuz. Real Madrid bizden daha iyi oynadı. Ev sahibi avantajını da iyi kullandılar. Her finali kazanamayız. Olimpiakos'u son birkaç senedir Final Four'a taşıyoruz. Real Madrid karşısında bir kez daha sınırlarımızı zorlamayı başaramadık. Hayat bu. Bu maçı hemen unutup Yunan ligine konsantre olmamız lazım.

Laso: Oyuncularımla gurur duyuyorum

Real Madrid koçu Pablo Laso finalden sonra düzenlediği basın toplantısında, mutluluğunu kelimelerle anlatmanın çok zor olduğunu söyledi. Laso kutladığı oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

Laso, "Oyuncularım savunmada çok iyi iş çıkardılar. Spanoulis'e şut imkanı vermediler" dedi.

Sfairopoulos: Real Madrid şampiyonluğu hak etti

Olimpiakos koçu Giannis Sfairopoulos de maçtan sonra Real Madrid'i tebrik etti ve İspanyol takımının şampiyonluğu hak ettiğini söyledi. Sfairopoulos, Real'in Amerikalı şutörü Carroll'ın 3. periyottaki başarılı atışlarının sonucu etkilediğini, takımının ise son 2-3 dakikada teslim olduğunu kaydetti.

Kendilerini destekleyen taraftarlarına teşekkür eden Yunan koç, son dört yılda üçüncü kez final oynamalarının da önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

Periyot periyot final

Final maçına Real Madrid Llull, Fernandez, Carroll, Reyes, Ayon; Olimpiakos ise Mantzaris, Spanoulis, Lafayatte, Printezis, Dunston beşleriyle başladı. İlk periyodun yıldızı yüzde 100 isabetle 10 sayı atan Olimpiakos'un Makedon forveti Lojeski'ydi. Yunan takımı ilk periyotu 19-15 önde kapadı.

Real Madrid ikinci periyotta ise başta Nocioni olmak üzere benchten gelen oyuncuları ile savunmasını sertleştirdi ve Maciulis'in 9 sayısı ile öne geçti. Olimpiakos ikinci yarıda sadece 9 sayı atabildi, top kaybı ise 7'ydi. Real Madrid ilk yarıda 35-28 öndeydi.

Ev sahibi takım ikinci yarının başında bir ara farkı 11'e çıkarmasına karşın, Olimpiakos 12-0'lık bir seri yakalayıp 41-40 öne geçti. Ancak bu noktada sahneye Real Madrid'in Amerikalı şutörü Carroll çıktı. Carroll üçte üçlük 3'lük yüzdesinin katkısı ile 3.periyotta 11 sayı attı ve takımının son periyota 53-46 önde girmesini sağladı.

Spanoulis varlık gösteremedi

Real Madrid son periyodun başında farkı 10'a çıkardı ve giderek açtı. Sahadan 78-59 galip ayrılan İspanyol ekibi böylece basketbolda 9. kez Avrupa şampiyonu oldu.

İspanyol ekibinde Carroll 16, Llull 12 ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Nocioni 12 sayı attı. Olimpiakos'da en skorer isim 17 sayı ile Lojeski olurken, takımın yıldızı Spanaoulis sadece 3 sayıda kaldı ve finalde varlık gösteremedi.

Böylece Real Madrid basketbolda son iki yıldır finalde kaybettiği Avrupa şampiyonluğu, futbolda Barcelona'nın La Liga şampiyonluğunu ilan etmesinden bir saat sonra kazanarak, taraftarlarını bir nebze de olsa mutlu etmiş oldu.

Günün Önemli Haberleri