Ramazan Bayramı kaç gün tatil ne zaman bitiyor?
Abone olRamazan Bayramı ne zaman idrak edilecek, 2018 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak özellikle çalışan vatandaşların gündeminde. Küslüklerin bitmesi için manevi yönü büyük olan Ramazan Bayramı 15 Haziran Cuma günü başlayacak. 3 gün sürecek Ramazan Bayramı 17 Haziran pazar günü sona erecek. Bayram arefesi tarihi ise 14 Haziran perşembe.
Bayram ne zaman 2018 Bayrama kaç gün kaldı ve Ramazan Bayramı kaç gün tatil oldu soruları son günlerde binlerce kişi tarafından merak edildi. Müslümanlar tarafından manevi yönü büyük olan, bütün ailenin bir araya geldiği, dargınların barıştığı, küslerin kucaklaştığı Ramazan Bayramı bu sene 15 Haziran cuma günü başlayacak. 3 gün süren Ramazan Bayramı 17 Haziran pazar günü sona erecek. Ramazan bayramı arefesi ise 14 Haziran perşembe günü olacak.
RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN VE KAÇ GÜN: Her yıl tarih bazında biraz daha geriye gelen Ramazan Bayramı, bu yıl haziran ayında kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgilerine göre Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak.
Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 15 Haziran Cuma günü olacak. Arefe günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek olan Ramazan Bayramı, 17 Haziran Pazar günü sona erecek.
İşte, bayramın takvim bilgileri;
- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil
- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil
- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)
- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)
BAYRAM NAMAZI KILMAK FARZ MIDIR: Şevval ayının ilk günü Ramazan bayramı olarak anılmaktadır. Ramazan bayramında ilk günde 2 rekat bayram namazı kılınmaktadır. Peki Ramazan Bayramı namazının hükmü nedir?
Hanefi mezhebine göre Ramazan Bayramında Bayram namazı kılmanın hükmü vaciptir. Vacip farz kadar kesin olmasa da yapılması emredilen şeylere verilen isimdir.
Mükellef olan her Müslüman Hanefi mezhebine göre bayram namazını kılmalıdır. Bayram namazı 2 rekat olarak eda edilmektedir. Ayrıca bayram namazının hutbesi de bulunmaktadır.
Bayram namazı Şafii mezhebine göre sünnet-i müekkededir.
Bayram namazları cemaat ile camilerde kılınmaktadır. Bayram namazının kılınacağı alanda Müslümanlar birlikte hareket ederler ve bayramlarını kutlarlar. Dargın olanlar barışır kardeşlik ve dostluk duyguları pekişir.
En güzel ve temiz elbiselerin giyildiği bayram sabahında inananlar sabah namazının ardından belli bir süre sonra camilerde toplanırlar bir araya gelirler.
Cuma namazı farz olan herkes bayram namazlarını eda etmesi vaciptir. Cemaat ile kılınan bu namazda ezan ve kamet yoktur. Bayram hutbesi farz değildir fakat sünnettir. Hutbe namazdan önce değil sonra okunur. Hükmü Cuma hutbesi ile aynı değildir.
Bayram namazında diğer namazlardan farklı olarak birinci rekatında 3 ez ikinci rekatında 3 kez olmak üzere toplamda 6 kez normalden farklı tekbir alınır. Bu tekbirlere Zevaid tekbirleri denilmektedir.
Ramazan Bayramı için bayram namazı kılınışı her camide imam yada müezzin tarafından anlatılmakta ve hatırlatılmaktadır.