Rakının kalorisi ne kadar? Alkolle kırmızı et yemeyin

Abone ol

İçkilerin de kalorisi var. Rakı, viski, rom ve vokta kalorisi en yüksek içkiler arasında. Şarabın kalorisi diğer içkilerle kıyaslandığında çok daha makul ölçülerde. Yılbaşı gecesi alkol alırken içkinin yanında kırmızı et yemeyin tercihinizi tuzlu kuruyemişlerden yana yapın.

Alkolünde bir kalorisi olduğunu biliyor musunuz? Diyetisyen Emre Uzun, yılbaşı gecesi alkolü fazla kaçıracaklar için içkilerin kalori değerlerini verdi. Rakının kalorisi en yüksek olanı. Viski de kalorisi yüksek içkiler arasında.

Yılbaşı gecesi alkol alacaksanız, bir şişe bira veya bir kadeh şarap tercihi yapmak votka, viski, martini, rakı, rom veya kokteyllere göre çok daha iyi bir seçenektir. Rakı, vokta, viski ve biranın kalori değerleri şöyle; Şarabın 100 ml’si 83 kalori var. Votka ve romun kalorisi 231 oranında. Rakı da kalorisi en yüksek içecekler arasında. 100 ml. rakının kalorisi 251, viskinin ki 250. Biranın kalorisi ise 43.

İÇKİYLE KIRMIZI ET YEMEYİN ÇÜNKÜ...

Alkolünüzü yemekle birlikte, azar azar içerek ve yanında daha az tuzlu çerezler tercih ederek tüketmelisiniz. Tahminen bugüne dek hep farklı şeyler duymuşsunuzdur ancak burada önemli olan, alkolle kırmızı eti birlikte tüketmemek! Çünkü hem kırmızı etin hem de alkolün toksik etkisi çok yüksektir ve toksik bileşenlerin atılımı da karaciğerinizin yorulmasına neden olacaktır.

YILBAŞINDA AKŞAMDAN KALMA OLANLARA ÖNERİLER

Diyetisyen Emre Uzun, yılbaşı gecesinin yorgunluğu, yoğun yeme içmeyle geçen saatleri sonrasında nasıl toparlanacağınıza dair de ipuçları veriyor. Uzun’un tavsiyeleri şöyle:

Karaciğerinizi destekleyin: Arınma içeceği hazırlayın: 1 litre suya, 5 gram rezene, 5 gram zencefil, 1 demet maydanoz, 1 bütün limon suyu, 2 adet kabuk tarçın ekleyip bir çay hazırlayın ve bunu öğün aralarında tüketin. Su için. Günlük 2,5- 3 litre su tüketerek, dehidrate olmuş bünyenizin toparlanmasını sağlayın.

Ana öğünlerinizi mevsim sebzeleriyle yapın. Ispanak, kıvırcık, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler iyi birer seçim olacaktır. Yeşil yapraklı sebzeler üzerinde bulunan “klorofiller” toksinleri emer ve ağır metal, kimyasallar, pestisitleri nötralize eder. Bu da karaciğerin rahatlamasına ve dinlenmesine destek olur.

Avokado tüketin. Avokado, karaciğerin vücuttan toksinleri temizlenmesi için gerekli olan “glutation” üretimine yardımcı olur ve toksinlerin atılmasını sağlar.

Greyfurt yiyin. Greyfurt, içeriğinde bulunan yüksek miktarda “C vitamini” ve “antioksidanlar” sayesinde karaciğerin hem doğal yolla hem de hızlı bir şekilde zararlı maddeleri atmasına yardımcı olur.

Midenizi rahatlatın: Nane çayı tüketin. Nane çayı, midedeki ekşimeyi yatıştırıp rahatlatır ve hazımsızlığı giderir: 3-4 parça taze naneyi tepsiye serin ve çıtır çıtır olana kadar kurutun. 1 demlik kaynamış suya 2-3 çay kaşığı nane ekleyip 10-15 dakika beklettikten sonra tüketin. Kişniş, gaz giderir, kas gevşetir ve sindirimi kolaylaştırır. Papatya, hazımsızlık başta olmak üzere birçok sindirim sorununa iyi gelir. Yeşil çay, mideyi sakinleştirmeye, gaz ve şişkinlik gidermeye yardımcıdır.

Egzersiz yapın: Canlandırıcı bir yürüyüş yapabilir veya egzersiz olarak dinlendirici yogayı tercih edebilirsiniz. Böylece kan akışınız hızlanır ve kalp ritminiz de yükselir.

Günün Önemli Haberleri