Putinden Batıya sert uyarı

Abone ol

Putin, İran nükleer programı nedeniyle bu ülkeye yönelik bir ambargo uygulanması isteğine karşı çıktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran nükleer programı nedeniyle bu ülkeye yönelik bir ambargo uygulanmasından sözedilmesi için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Vladimir Putin, uluslararası haber ajanslarının genel yayın yönetmenlerini kabulünde yaptığı açıklamada, ''Ambargo konusunda şu anda konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyorum'' dedi. İran yönetimiyle derinlemesine bir diyalog geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Putin, ''Ancak bu görüşmelerden sonra, bir sonraki adım hakkında konuşabiliriz'' diye konuştu.

-UKRAYNA İLE DOĞALGAZ FİYATI KRİZİ-

Putin, bir soru üzerine Ukrayna ile doğalgaz fiyatı konusundaki anlaşmazlığa da değinerek, ''Rusya, 40 yıldan beri tek bir saatlik kesinti bile olmadan Avrupa'ya enerji sağlıyor. Rusya, Avrupalı müşterilerine bu yıl başında gaz verilmesi konusundaki yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdi. Transit ülke Ukrayna gazın bir kısmını aldı. Dolayısıyla sorulması gereken bu'' dedi

. ''Gelin suyu bulandırmadan sorunu dürüstçe ve açıkça konuşalım'' diyen Putin, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Batılı dostlarımız Ukrayna'daki Turuncu Devrim olaylarını destekledi. Şimdi neler olduğunu hepimiz görüyoruz. Birçok sorunları var ve eğer onları desteklemek istiyorsanız ödemeleri siz yapmalısınız. Rusya, son birkaç yılda Ukrayna ekonomisini her yıl 3-5 milyar dolar civarında destekledi ve her yıl piyasa koşullarına geçiş mekanizmalarını hazırlama çağrısında bulundu. Gelin genel kurallarla oynayalım. Ukrayna 50 dolar öderken Alman müşterilerimiz neden 250 dolar ödesin? Eğer onlara hediye vermek istiyorsanız, buyurun vergi ödeyen vatandaşlarımızın cebindeki cüzdanı alın.''

Putin, bir başka soru üzerine de Rusya'nın uluslararası toplulukla eşit koşullarda ekonomik işbirliği yapmak istediğini belirterek, ''Avrupalı partnerlerimiz Rus ekonomisinin can damarı olan enerji sektörünü onlara açmamızı istiyor. O zaman siz de bize önemli sektörlerinizi açmalısınız'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri