Pusu kuran göstericiye tek kurşun!

Abone ol

Yüksekova'da polise ateş açan gösterici, keskin nişancı tarafından vuruldu. Olay anı saniye saniye görüntülendi.

Yüksekova'da göstericinin polise açtığı ateş ve sonrasında yaşananlar polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Medyaya dağıtılan görüntülerde, göstericinin polis için pusu kurduğu ardından da keskin nişancı tarafından başından vurulduğu anlar yer alıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde cuma günü başlayan olaylar sırasında iki kişinin yaşamını yitirmesi üzerine ilçede başlayan gerginlik sürüyor. İlçe halkından Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in, güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sırasında açılan ateşle yaşamını yitirmesi sonrasında yaşanan olaylarda da bir kişi yaralandı.

SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Video kaydında, göstericinin elindeki uzun namlulu silahla polise pusu kurduğu görülüyor. Zaman zaman saklandığı yerden çıkarak, hedef arayan gösterici daha sonra polis tarafından etkisiz hale getirildi.
 
B.T.'nin "uyarı" anonslarına karşılık ateşi sürdürdüğü ve açılan karşı ateşte yaralandığı görüntülere yansıdı. B.T.'nin araçtan açılan ateşle yaralanması sonrasında olay yerinde bulunan diğer eylemciler tarafından önce Yüksekova'daki hastaneye ardından da Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari'de olaylarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, şimdiye kadar gerek Yüksekova'da gerekse diğer illerde meydana gelen hiçbir gösteriye bu şekilde müdahale edilmediğini söyledi. Güler uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya karşılık vermenin polisin görevi olduğuna işaret etti.

Günün Önemli Haberleri