Profesör asistanları tehdit etti iddiası

Abone ol

Konya'da cihaz alımıyla ilgili asistanların iddiaları mahkeme heyetini şaşırttı!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tıbbi cihaz alımında usulsüzlük yapıldığı, gerçeklerinin yerine fason tıbbı cihazların kullanıldığı iddiasıyla 2'si tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, ''İhaleye fesat karıştırma'', ''Taksirle yaralama'', ''Suç örgütü kurmak'', ''Edimin ifasına fesat karıştırma'' gibi suçlardan tutuklu yargılanan hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. U.Y, medikal şirketinin sahibi Ş.İ. ve 39 sanık ile taraf avukatları katıldı. 
Mahkeme heyeti duruşmada tanık asistanları dinledi. 

Asistanlardan Harun K, ''Ameliyatlarda sıkıntı yaşanıyordu, çok uzun sürüyordu. Çivi boyunun tutmaması, vidaların geçmemesi, kilitlenmeme gibi sorunlar çıkıyordu. Bu tür sorunları içeren tutanaklar tuttuk. Ancak bu sorunlar diğer firmaların ürünlerinde de yaşanırdı'' dedi. 
Diğer asistanlar da ameliyat sırasında yaşadıkları sorunları anlatıp, bunlarla ilgili tutanak tuttuklarını belirterek, benzer ifadeler verdi. 

Asistan İ.H.K. ise polisteki ifadesinde yer alan iddiasını yenileyerek, telefonla arayan sanık Prof. Dr. U.Y'nin kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. 

Tanıkların dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı her iki sanığın da tutukluluk halinin devamını istedi. 
Daha sonra söz isteyen Prof. Dr. U.Y, ''Asistanlara malzemelerle ilgili bir iki soru sorsam, çoğunu bilemezler. Tutanaklara dayanılarak tutuklanmamız ve beyanlar bizi incitiyor. 'Bu çiviyi annenize, babanıza ya da çocuğunuza takar mısınız diye sorsanız, gönül rahatlığıyla takarım. Bu çiviyi desteklediğim için vicdanım rahat. Asistanların önünde yargılandığım için üzüntü duyuyorum. Tahliyemi istiyorum'' diye konuştu. 

Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini istedi. 

Verilen aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAY

SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde hastalara takılan ortopedi cihazlarının uluslararası standartlara uygun olmadığı, gerçeklerinin yerine fason cihazlar kullanıldığı iddiaları üzerine geçen yıl 21 Eylül 2010 tarihinde Konya merkezli 3 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda aralarında medikal firma yetkilileri ve çalışanlarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Örgüt elebaşı Prof. Dr. U.Y. olduğu öne sürülmüştü. Yurt dışından getirilen tıbbi cihazların, Konya'daki tornacılarda elden geçirildiği iddia edilmişti.

Operasyonun ardından SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği, gerçeklerinin yerine fason tıbbi cihazların kullanıldığı öne sürülen 83 hastaya ulaşarak, kontrol edilmek üzere hastaneye davet etmişti.
Günün Önemli Haberleri