Prof. Ortaylı buna ne diyecek?

Abone ol

"Bütün kentlere üniversite açılması ahlaksızlıktır" diyen Prof. Dr. Ortaylı'ya Başbakan Erdoğan'dan cevap geldi.

Partisinin grup toplantısında konuyu ele alan ve üstü kapalı olarak Tarih profesörü İlber Ortaylı'ya tepki gösteren Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"PROF. OLAN BAZI ZEVAT"

"Ben neye üzülüyorum biliyor musunuz? Zaman zaman bakıyorsunuz kariye olan, önünde prof. Olan bazı zevat "Her ile niye üniversite" diyor. Yani bunun sosyolojik değerlendirmesini yaparak bu ifadeyi kullandıklarını zannetmiyorum. Veya böyle bir dertleri olduğunu da zannetmiyorum. Ama benim Hakkari'deki yavrumun, Van?daki yavrumun, Muş'taki yavrumun, Ardahan'da Kars'taki yavrumun, Rize'deki Artvin'deki yavrumun üniversite okuyabilme için İstanbul'a Ankara'ya gidebilme imkanı var mı? Bunun hesabını yapmıyor. Oradaki yavrularımızın bu imkanlardan mahrum oldukları için üniversite eğitiminden mahrum olduklarını düşünüyorlar mı? Efendim yurt yaparsın oraya girer. Biz gelen kadar Türkiye'de yurtlar noktasındaki açığı hiç araştırdın mı hoca efendi? Gereği yokmuş. Kusura bakma. 81 ilimizin 81'ini de üniversitelerimizi yaptık."

"GENÇ KIZLARI KOVALIYORLAR"

"Bütün kentlere üniversite açılması ahlaksızlıktır" diyen Ortaylı "Ankara'ya 20 okul aç Doğulu çocuklar buranın kültürün görsün" demiş taşraya üniversite açılmasının zararlarını ise şöyle anlatmıştı: "Evvela bakkal çakkal çocukları kandırıyor. Ondan sonra oradaki ev sahipleri kazıklıyor çocukları. Ondan sonra her şehirde vardır onlardan bir sürü pis herifler genç kızları kovalıyor."

Günün Önemli Haberleri