Prodi de peçeye taktı

Abone ol

İtalya Başbakanı Prodi, Müslüman göçmen kadınların, peçelerini çıkartmalarını istedi

İtalya Başbakanı Romano Prodi, Müslüman göçmen kadınların, İtalya ile bütünleşmek ve ülkenin geleceğinin bir parçası olmayı istemeleri durumunda, tamamen peçenin arkasına saklanmamaları gerektiğini söyledi.

Reuters haber ajansıyla mülakat yapan eski Avrupa Komisyonu Başkanı ve İtalya merkez solunun lideri Prodi, eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw'ın Müslüman kadınlara "peçenizi çıkarın" çağrısı yapmasıyla ilgili olarak, "Yüzünüzü kapatamazsınız. Örtünüz varsa, görünür olmalısınız. Sağduyunun bu olduğunu düşünüyorum. Bu, bizim toplumumuz için önemli. Ne giydiğiniz değil, kapanıp kapanmadığınız önemli" yorumunda bulundu.

Prodi, göçmenlerin İtalya'nın geleceğinin parçası olduğunu da vurguladı. Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi önderliğindeki merkez sağın göçmen politikasını da eleştirin Prodi, sorunun, İtalya'nın bu konuda açık yasaları bulunmaması olduğunu belirterek, göçmenlerin yasalara uyması ve saygı göstermesi, iyi yurttaş olmaları durumunda, İtalya vatandaşı olabileceklerini ifade etti.

Göçmen sorunun sadece sağ seçmenlerin değil, herkesin sorunu olduğunu belirten Prodi, İtalya'nın ilk defa göçmen akını yüzünden, göçmen ülkesi durumuna geldiğini vurguladı. Prodi, bu hafta Finlandiya'da yapılacak toplantıda ülkesi ve güney Avrupalı komşularıyla birlikte ortak AB göçmen politikası oluşturulması için bir teklif sunacaklarını belirterek, nihai kararın ise aralık ayında Brüksel'deki toplantıda alınmasını ümit ettiğini kaydetti.

Günün Önemli Haberleri