Pompeiopolis kazıları start alıyor

Abone ol

Taşköprü ilçesinde 4 yıldır devam eden Pompeiopolis Antik Kenti kazıları bu hafta sonu start alıyor.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bulunan ve 4 yıldır süren Pompeiopolis Antik Kenti kazı çalışmaları bu hafta sonu yeniden start alacak.

Yaklaşık 1,5 ay sürecek olan kazı çalışmaları ile ilgili konuşan Kazı Başkanı Almanya Münih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer, bu yıl 5. yılını gerçekleştirecekleri Pompeiopolis kazılarına Almanya, İtalya ve Fransa başta olmak üzere bir çok ülkeden uzman ve arkeologların katılacağını söyledi.

4 yıl gibi kısa bir süre zarfında Pompeiopolis Antik Kenti'nde beklediklerinden çok daha fazla buluntuya ulaştıklarını belirten Summerer, bu yılki kazı çalışmaları kapsamında önceki yıllarda yaptıkları jeofizik çalışmalarından yola çıkarak hareket edeceklerini ve antik kentin tarihine ışık tutacak buluntulara ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayarak yüzey araştırmalarına da bu yıl ağırlık vereceklerini kaydetti.

 Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da, 5. kazı sezonunun en verimli şekilde geçmesi için her yıl olduğu gibi bu yılda ellerinden gelen desteği vereceklerini ve en kısa sürede Pompeiopolis Antik Kenti'ni Karadeniz turizmine kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Günün Önemli Haberleri