Polis ceza alıyorsa asker de alsın!

Abone ol

Kırıkkale'de Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Demokrasi ve Özgürlük Platformu tarafından 'Değişen ve Gelişen Ülke Türkiye' konulu panel düzenledi

Taraf Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Önder Aytaç, polisin hata yaptığı zaman cezai işlemin uygulandığını belirterek, asker de hata yaptığı zaman cezai işlemin uygulanması gerektiğini söyledi.

Kırıkkale'de Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Demokrasi ve Özgürlük Platformu tarafından 'Değişen ve Gelişen Ülke Türkiye' konulu panel düzenledi.

İl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele, konuşmacı olarak Star Gazetesi Başyazarı Prof. Dr. Mehmet Altan, Taraf Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Önder Aytaç, Taraf Gazetesi Yazarı Dr. Emre Uslu ve Araştırmacı – Gazeteci Yazar Faruk Mercan katıldı. Panelde vatandaşlar salonu tıklım tıklım doldurdu.

Konuşmacılar ilk olarak Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'i makamında ziyaret etti. Panelistler, daha sonra bir lokantada işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Ardından İl Kültür Müdürlüğü'ne geçen panelistler, okurlarıyla buluştu.

"DEMOKRASİ ADINA ÖZAL'A BİZLER ÇOK ŞEYLER BORÇLUYUZ"

Panelde konuşan Taraf Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Önder Aytaç, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın polisin istihbarat ağını güçlendirdiğini hatırlatarak, "O dönemde Özal'a buna gerek var mı, diye sordular. Özal ise, 'Siz bunun 20-25 sene sonra göreceksiniz' dedi. Zaman geçti ve şimdi polis büyük operasyonlara imza atıyor. Birçok planlar ortaya çıkartılıyor. Demokrasi adına Özal'a bizler çok şeyler borçluyuz." dedi.

Aytaç, bazı askerlerin tutuklanmasına da değinerek, polisin hata yaptığı zaman cezai işlemin uygulandığını; asker de hata yaptığı zaman cezai işlemin uygulanması gerektiğini söyledi.

MERCAN: HOMOJEN BİR TOPLUM DEĞİLİZ

Gazeteci-Yazar Faruk Mercan ise, homojen bir toplum olmadığımızı ifade ederek, "Doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle homojen olmayan bir toplumuz. Önemli olan barış ve kardeşlik içerisinde yaşamanın formüllerini bulmalıyız. Bu görev siyasilere, gazetecilere ve toplumda yaşayan herkesin üzerine düşen bir vazifedir. Bu konuda şu anda güzel bir trend yakalamış durumdayız." diye konuştu.

ALTAN: POLİTİKACILAR BARDAĞIN HEP DOLU TARAFINI GÖSTERİR

"Demokrasi adına tek taraflı düşünmemek gerektiğini" vurgulayan Star Gazetesi Başyazarı Prof. Dr. Mehmet Altan da, "Genellikle övünme üzerinden propaganda yapılıyor. Başaranların hakkını vermek kadar eksiklikleri de görmek gerekir. Politikacılar bardağın hep dolu tarafını gösterir. Biz de üstü boş olan barağı gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

USLU: STK'LAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR

Taraf Gazetesi Yazarı Dr. Emre Uslu ise, Türkiye'deki demokratik sürecin faktörler üzerinden tespit edilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Demokratik süreçte Anadolu ekonomisi yer alıyor. 10 sene önce ihracat nedir bilmeyen Anadolu esnafı şimdi dışa ihraç yapıyor. İkincisi sivil toplum örgütlerinin güç kazanmış olmasına bağlıyorum. Şu anda sivil toplum örgütleri elini taşın altına koyuyor ve siyasetçilere yanlış yaptığını rahatlıkla söylüyor. Üçüncüsü, değişen eğitim modelli oluşturuyor. Özel okullar bunun başını çekiyor." dedi.

Programa; Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, AGİAD Başkanı Musa Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit, il müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda AGİDA Başkanı Musa Aksoy tarafından panelistlere plaket verildi

Günün Önemli Haberleri