Polis bayıltana kadar dövdü!
Abone olBDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Mersin'in Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde bir çocuğun, Siteler Polis Merkezi'ndeki polisler tarafından dövüldüğünü savundu.
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, polisin, toplum mühendisliği vasıtası haline getirilmeye çalışıldığını savundu.
BAYILTANA KADAR DÖVDÜ
Polisin, çocuğa "Arkadaşını döv" dediğini, bunu yapmayınca da bayıltana kadar dövdüğünü iddia eden Kürkcü, çocuğun hastanede yattığını söyledi.
Çocuğun uğradığı muamelenin, uzun zamandır bu semtte süregelen muamelelerden biri olduğunu öne süren Kürkcü, bunun bir istisna, rastlantı olmadığını ifade etti.
Kürkcü, bu mahallede her 100 kişiden 95'inin Kürt olduğunu belirterek, bu mahallenin ortasında çevik kuvvet merkezinin bulunmasının, ateşle barutu yan yana koymak anlamına geldiğini söyledi. Bu mahalledeki çocukların, aileleri nedeniyle politikaya ilgili olduğunu dile getiren Kürkcü, polisler ile çocuklar arasında gergin bir ilişki bulunduğunu kaydetti.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI POLİSLERDEN ELİNİ ÇEKSİN
Mersin'deki çocuk ve insan hakları savunucularının, yıllardır bu mahalledeki Siteler Polis Karakolu'nun kaldırılmasını istediğini vurgulayan Kürkcü, ancak giderek genişleyip, çevik kuvvet merkezi haline geldiğini, Kürt çocukları potansiyel suçlu olarak gören polislerle doldurulduğunu iddia etti.
Kürkcü, bu gerilimin, polis merkezi kaldırılmadıkça, mahalle halkı kendi haline bırakılmadıkça, devletin, çocuklara, gençlere boş zamanlarını değerlendirecek fırsatlar sunmadıkça süreceğini savundu. BDP'li Kürkcü, sözlerini şöyle tamamladı:
"İçişleri Bakanlığı'nı, polislerden elini çekmeye davet ediyorum. Mersin Emniyet Müdürü, çocukların yakasından elinizi çekin. Ailelerin içine çocukları ajan gibi sokmaya çalışmayın, çocuğu baba, anneye düşman etme. Muhbir haline getirmek gibi korkunç bir idari işlem olamaz. Hiçbir yasa onlara bu yetkiyi vermiyor. Sadece bu polisi değil, çocuklara kötü muamele eden polisleri yargının önüne taşıyın. Çatışmaların durmuş olması, bu halk ile devlet arasındaki ilişkilerin normalleştiği, medenileştiğini göstermiyor. Bunun için katedilmesi gereken çok yol var. Polis, bir toplum mühendisliği vasıtası haline getirilmeye çalışılıyor. Askerin, toplum mühendisliğinden ne fayda görmüşsek, polisin olmasından da ancak o kadar fayda görebiliriz. "