Polatın Fener aşkı

Abone ol

Adnan Polat Fenerbahçe ile yatıp Fenerbahçe ile kalkıyor. Taraftarlar Polat'ın bu tavrını merak ediyor.

Spor kamuoyu Adnan Polat'ı konuşuyor. Hemen her gün Fenerbahçe'yi konuşan Polat yine ezeli rakibine taş attı. Gerilim istemeyen ve barışı arzuladığını ifade eden Polat farkında olmadan Fenerbahçeli taraftarların hedef tahtasına girdi. Kamuoyu merak ediyor. Taraftarlar Polat'ın neden bu kadar sıklıkta Fenerbahçe ile ilgili demeçler vermesinin sırrını çözmeye çalışıyor.

Galatasaray 2. Başkanı Adnan Polat'ın tek gündemi Fenerbahçe. Hemen her toplantısında zamanın büyük çoğunluğunu ezeli rakiplerine ayırıyor. Sarı lacivertli takıma sürekli dolaylı ve açıktan eleştiriler yöneltiyor. Polat son açıklamalarında yine göreve devam etmesi halinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a nasıl davranması gerektiğine dair beyanatlar verdi.

Gerilimin düşmesini isteyen Polat bilerek yada bilmeyerek yeni bir gerilim ve polemiğin başlamasına neden oldu. Polat Yıldırım'ın sert üslubunu eleştirirken başkana rol biçmesi garipsendi. Polat bir anlamda karşı tarafa cevap hakkı tanımış oldu. Gerilimin bitmesini isteyen Polat bir anlamda aynı tuzağa kendi düşmüş oldu.

Neler söylemişti?

'Kıskanılmalılar'
"F.Bahçe gibi bir kulüpten neden bütün Türkiye nefret etsin? Kıskanılacak hale gelmiş bir kulüpten neden nefret edilsin? Bugün herkes F.Bahçe'ye ve Aziz Bey'in yaptıklarına imrenmeli diye düşünüyorum. Ama bunun yerine ortada bir nefret var, onlara karşı. Son 8 senedir verdikleri mesajların, rakipleri hakkında açıkladıktan görüşlerin altını çizsinler ve bir baksınlar. O zaman milletin F.Bahçe'ye neden bu kadar kızgın ve nefret dolu olduğunu daha iyi anlarlar

'Aziz Yıldırım değişmeli'
Aziz Yıldırım'ın F.Bahçe başkanlığını bırakması gündemi değiştirmek amacıyla yapılmış ise sonuca ulaştı. Evet, gündemi değiştirdi ama gerçekleri değiştiremedi. Çünkü G.Saray şampiyon oldu. Bence Aziz Bey şampiyonluğu kaybetmenin duygu yoğunluğundan kendini antmadan karar verdi. Bu kararın ardından pişmanlık duyduğunu düşünüyorum. Aziz Yıldırım'ın görevde kalması halinde tavrını ve üslubunu değiştirmesi gerekir; felsefesini biraz daha sevgi ve hoşgörü üzerine kurması lazım.

'Bizi küçümsediler'
Bunun tek nedeni vardı, o da F.Bahçe Stadı'nda gördüğümüz o muamele. Ondan dolayı ortam bu kadar sertleşti. Kimse inanmadı bize, nerdeyse herkes dalga geçti. Bırakın dışarıdakileri, kulübün içinde de bu konuda inanmayanlar çok oldu. Vallahi sezon sonunda eğer F.Bahçe şampiyon olsaydı, bırakın saat göstermeyi, herhalde beni bombardımana tutarlardı. Ama hamama giren terler. Bu benim için bir riskti. F.Bahçe'nin şampiyon olma ihtimali kağıt üzerinde bizden yüksekti. Ama benim o sözlerim bizim takımı motive etmek için olduğu kadar F.Bahçe takımını strese sokmak ve aynı zamanda Denizli'yi de motive etmek amacını taşıyordu.

'Allah bize yardım etti'
Üç takımın futbolcularıyla konuşun, bence o sözler amacına ulaştı. Daum'un gazetelere yansıyan konuşmalarında da rakibimizin bu tuzağa düştüğünü gördüm. Daum'un açıklamalardan korktuğunu anladım. Aslında maçın son dakikalarında Appiah'ın topu biraz yandan gitse F.Bahçe şampiyon olacaktı. Yani Allah bize yardım etti."

'F.Bahçeliler kutlamadı'
Şampiyon olduktan sonra F.Bahçe'den veya yönetimindeki bir isimden kutlama almadım. Ancak ben böyle durumlarda hep kutlama yaptım. İki sezon önce F.Bahçe şampiyon olduğu sezon bir gece kulübüne gittim. İçeride en az bin tane F.Bahçeli vardı ve çoğunu da tanıyorum. Hepsinin üzerinde F.Bahçe forması vardı. Sabahın erken saatlerine kadar bin tane F.Bahçeliyle şarkılar söyleyerek eğlendik. Kutlamayı birlikte yaşadık. Hiç de rahatsızlık duymadım açıkçası. Keyif de aldım.

'Hakemler düzeldi'
Yönetime geldiğimizde devamlı G.Saray aleyhine, F.Bahçe lehine hakem hataları yapılıyordu, daha sonra bu hatalar minimuma indi. F.Bahçe maçındaki hakem yönetiminin dışında G.Saray'ın aleyhine maçı etkileyecek bir hakem hatası olmadı. F.Bahçe'nin lehine de olmadı. Yani hakemlerin sezon başındaki formsuzluklarının çoğu ortadan kalktı. F.Bahçe maçında ise hakem Cüneyt Çakır hakem tarafından ince ince doğrandı G.Saray. Erman Hoca da Ahmet Hoca da maçı tekrar izlesin, ikisi de benim aksime görüşteyse hakem Cüneyt Çakır konusundaki iddiamı, sözümü geri alırım.

Günün Önemli Haberleri