PKKya peşmerge tokatı

Abone ol

Mahmur'da PKK'nın yapmak istediği gösteri peşmergelerin engeline takıldı

Kuzey Irak'ta bulunan ve terör örgütü PKK'nın deneminde bulunduğu ileri sürülen Mahmur Kampı'nda, bugün terör örgütü PKK'nın sözde kuruluş yıldönümü nedeniyle yürüyüş yapmak isteyenlere, peşmergeler izin vermedi. Ellerinde, bölücü terör örgütünün flamalarıyla sloganlar atarak yürüyenlere izin vermeyen peşmergeler, kampın dış ilişkiler sorumlusunun da aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı.

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK yuvalarına karşı sınır ötesi operasyonunun gündemde olduğu son dönemlerde yapılan diplomasi girişimleri sonuçlarını göstermeye başladı. Kuzey Irak'ın Musul kenti yakınlarında bulunan ve çoğu Türkiye'den göç edenlerin kaldığı Mahmur Kampı'nda bugün terör örgütü PKK'nın 29'uncu sözde kuruluş yıldönümünde, bir miting düzenlendi. Mitingin ardından terör örgütü flamalarıyla slogan atarak yürüyüşe geçenlere, peşmergeler izin vermedi. Kampın etrafında güvenlik önlemleri alan peşmergeler, göstericilerin yürümemesi için önce uyarıda bulundu. Uyarıya aldırmayarak PKK ve Öcalan lehine sloganlar atarak PKK bayraklarıyla yürüyüşe geçen mülteciler IKDP ye bağlı Peşmergelerin müdahalesiyle karşılaştı.

10 YIL SONRA KARŞI KARŞIYA

Yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez peşmergelerle bölücü terör örgütü PKK karşı karşıya gelirken, Peşmergelerin, PKK'lı oldukları gerekçesiyle kampın dış ilişkiler sorumlusunun da aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı.

Kampa zırhlı araçlarla gelen peşmergeler, kampta kalanlarla bir süre görüştü. Daha sonra Mahmur Kampı'nın dış ilişkiler sorumlusu Hüseyin Seyhan ile meclis üyeleri, Hüseyin Özgün ve Hazım Kar' isimli teröristleri gözaltına aldı.(Hürriyet)

Günün Önemli Haberleri