PKKya karşı Çatlı modeli

Abone ol

Yazıcıoğlu, PKK için çok tartışılacak bir öneri yaptı. Erdoğan'a bildirdi...

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Başbakan'la görüşüp çok tartışılacak bir öneri yaptı: PKK'ya karşı ASALA dönemindeki Çatlı modelini uygulayalım. 50 kişilik

Özel tim, gerekirse yurtdışına sızıp hedefi vursun!

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nda, PKK’ya karşı izlenecek yeni stratejiler konuşulurken, istihbarat yeteneği yüksek, sınır ötesine sızarak örgütün lider kadrosunu imha edecek özel terör timlerinin kurulması da gündeme geldi. Teknolojik silahlarla donatılarak, bölgenin fiziki koşullarına göre savaşan özel bir terör timinin oluşturulması, kurulda ağırlıklı görüş olarak ortaya çıktı.

Bu konuya daha farklı bir açılımı da Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu getirdi. Yazıcıoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile önceki günkü görüşmesinde, dayanağını çıkarılacak özel bir yasadan alacak 50 kişilik bir birliğin oluşturulmasını ve tam yetkiyle donatılmasını önerdi. ASALA’ya verilen savaşta kullanılan Abdullah Çatlı modelinin legal halini öneren Yazıcıoğlu, “Ama bunun için piyasada suça bulaşmış insanları değil, bilinçle yetiştirilmiş özel yetenekli insanları seçelim. Aksi halde mafya doğar” dedi.

LEGAL VIP TİPİ

Çatlı’nın yasal bir pozisyonu olmadığına işaret eden Yazıcıoğlu, görüşlerini şöyle aktardı: “Devlet, özel timinde yer alacak bu kişilere resmi olarak kimliğini verecek, yasal yetkileriyle sınırlarını koyacak. Bu model suiistimale kapalıdır, çünkü legaldir. Terör örgütünün işine gelen yanaşık düzen eğitimi ile Cudi Dağı’nı çevirip başarılı olamazsınız. Çünkü terörist belli bir noktada değil. Bu yüzden 50 kişilik iyi yetiştirilmiş, nerede silah kullanacağını bilen VIP tipi kişilerden oluşacak bir birlik oluşturulmalıdır. Bunların istihbarat kabiliyeti yüksek olacak. ASALA bitti, neden? Çünkü diasporanın yüreğine korku düştüğü için. Aynısı PKK için de yapılmalı. Ele başları yok edilmeli.”

(Akşam)

Günün Önemli Haberleri