PKKya canlı kalkan olan vekiller!

Abone ol

PKK'ya karşı yürütülen operasyonların durdurulması için yola çıkanlar Lice'de durduruldu. Aralarında vekiller de var.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarını durdurmak amacıyla `Canlı kalkan' eylemi yapmak için Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Şenlik Köyü Paşaçiya Mezrası'na gitmek isteyen ve aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu grubun yolu Diyarbakır Lice-Genç karayolunda jandarma tarafından kesildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Eyüp Şeker, BDP'nin grup başkan vekillerine, Diyarbakır Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda sadece milletvekillerine geçiş izni verileceğini diğerlerinin geçişine izin vermeyeceklerini söyledi.

Bunun üzerine BDP'liler engelleme gerekçesini sorunca Komutan Kurmay Albay Şeker, bölgenin `teröre müzahir' olduğunu, arazide sayıda patlayıcının yerleştirilmiş olma olasılığının yüksek olduğunu anlattı. Albay Eyüp Şeker, Milletvekillerine, "Sizin dokunulmazlığınız olduğu için size karışamayız. Ama diğer partilileri bırakmayacağız. Orası gösteri alanı değil. Siz gösteri yapmaya gidiyorsunuz. Biz valiliğin kararı doğrultusunda hareket ediyoruz" dedi.

Yaklaşık yarım saatten bu yana kapalı olan yolda zırhlı araçların yanı sıra 200 kadar asker bulunuyor. BDP'liler kendi aralarında görüşmeye başladı.

Günün Önemli Haberleri