PKKnın kökü neden kurumuyor?

Abone ol

Harekat bölgesinin adım adım gezen, Emekli Tümgeneral Yavuz Ertürk soruları yanıtladı. İşte merak edilenler;

İNTERNETHABER / Bahar Girti

Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programının konuğu olan Emekli Tümgeneral Yavuz Ertürk, kara harekatıyla ilgili soruları yanıtladı.

Mehmet Ali Birand ve İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri sordu, Paşa cevap verdi. İlk merak edilen konu, harekatın hedefine ulaşıp ulaşmadığı oldu...

HAREKAT AMACINA ULAŞTI

Daha önce o bölgelerde operasyon düzenleyen ve bölgeyi karış karış gezen Emekli Tümgeneral Ertürk, harekatın amacına ulaşmış olduğunu açıklayarak, "Böyle bir arazi şartında çok farklı bir coğrafyada ve çok aşırı derecede soğuk ve karda bu harekat en fazla 5 veya 6 gün süreli olarak planmıştır ve sonuca ulaşılmıştır" dedi.

TERÖRİSTLE DEĞİL TERÖRLE MÜCADELE EDİLMELİ

3000 kişi olan terör örgütünün neden yapılan operasyonlarla bitirelemediği sorusuna Ertürk, "Dağda çatıştığınız teröristin yerine yenisi geliyor. O araziye o bölgeye kentlerden, şehirlerden, kasabalardan, köylerden kandırılan insanlar gidiyor. Bu mücadelenin tek bir ayağıdır teröristle mücadele. Türkiye'nin terörle mücadele etmesi lazım, teröristle değil" diyerek yanıt verdi. 

KÖTÜ HAVA MUHALEFETİ BU SONUCU VERDİ

Ben o bölgede, operasyonlara katılmış o araziyi karış karış yürümüş bir generalim diyen Ertürk, "Eğer kötü hava muhalefeti olmasaydı, oralarda bizim helikopterimizin uçma imkanı olsaydı daha farklı şeyler de olabilirdi."

PEKİ NEDEN KIŞIN GİRİLDİ?

Harekatın amacı kadar mevsimi de merak edilen sorular arasındaydı. Neden harekatın kışın başlatıldığı sorusuna ise Ertürk Paşa, "Türkiye'de kış mevsimi PKK'nın çok rahat şartlarda eğittiği teröristleri yurt içine sokmak için uygun bir mevsimdir. Bu mevsimde onlar bölgeyi çok iyi bildikleri için nereden geçerlerse gizlenebileceklerini bilirler. Şubat ayı sonuna doğru da yurt içine giriş yaparlar. TSK, PKK'nın yurt içine girişlerine dair duyumlar almıştır ve teröristlerin, Irak'ın içine gitmelerini sağlamak için bu mevsimde nokta operasyonu düzenlemiştir."

Günün Önemli Haberleri