PKK'nın insan kaynağı böyle kurutulacak
Abone olBaşbakanlık, terör örgütü PKK'nın insan kaynağını etkisiz hale getirmek için yeni bir çalışma başlattı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de destek verdiği 'İç Göç Projesi'yle 13-18 yaş arasındaki gençlere terör örgütü PKK'nın gerçek yüzü ayrıntılı olarak gösterilecek.
Zaman gazetesinin Son dönemde terör örgütüne küçük yaşta çocukların katıldığını tespit eden güvenlik birimleri, 'İç Göç Projesi'yle, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere 20 ilde çalışma başlattı.
20 KİŞİLİK SINIFLAR
Okulların tatil olmasının ardından Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verileri dikkate alınarak belirlenen illerde suça bulaşmış ya da bulaşma ihtimali güçlü gençler belirlendi. Bu gençler, daha sonra bulundukları şehirlerde 20 kişilik sınıflar halinde beş farklı gruba ayrıldı. Bu gruplardan üçünü erkekler, 2'sini ise kızlar oluşturdu. Uygulamaya konulan proje ile gençler, hem bulundukları bölgenin psikolojik ortamından uzaklaştırılacak hem de sağlıklı düşünmeleri için uygun şartlar oluşturulacak. Proje kapsamında, kız çocukların eğitmenleri kadın sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşurken, erkek çocukların eğitimini ise erkek personeller verecek.
BAĞLANTILAR SÜREKLİ HALE GETİRİLECEK
7 ile 14 gün arasında sürecek eğitimlerde gençlere devletin yumuşak yüzü gösterilecek. Ayrıca gençlerin birbirleriye kaynaşması için de hafta sonları piknik, spor etkinlikleri gibi sosyal etkinlikler düzenlenecek. Bu gençlerin program sonunda yeniden terör örgütlerinin hedefi haline gelmemesi için de bağlantılar sürekli hale getirilecek. Gençlerin aileleriyle de sağlıklı ilişkiler kurulacak.
HAKKARİ, ŞIRNAK, İSTANBUL VE MERSİN
'Taş Atan Çocuklar Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından PKKKCK'nın sokak eylemlerinde 16-18 yaşından küçük çocukları sokağa döktüğünü belirten uzmanlar, bunun önüne de ancak eğitimle geçileceğini ifade ediyor. Uzmanlar, örgütün çocuk ve gençleri en fazla kullandığı şehirler arasında Hakkâri ve Şırnak'ın ilk sırada geldiğine, bu şehirleri sırasıyla Mersin ve İstanbul'un takip ettiğine dikkat çekiyor. Özellikle örgütün büyük şehirlerde sosyal bir ağa sahip olduğunun altını çizen kaynaklar, gençlerin örgütle bağlantı kurmaması için de özel eğitimlerin gerekli olduğuna dikkat çekiyor. 'İç Göç Projesi kapsamında bunun amaçlandığını kaydeden uzmanlar, bu çalışmanın kısa sürede meyvelerini vermeye başladığının altını çiziyor. Eğitimlerde sadece terör örgütünün hedeflediği gençlerin baz alınmadığına vurgu yapan uzmanlar, projede uyuşturucu ve alkol bağımlısı gençlerin de eğitime tabi tutulduğunun altını çiziyor.