PKKnın hain planı tutmadı

Abone ol

Hakkari'de PKK'nın bir köylüyü öldürmesi olayının ardından hain plan ortaya çıktı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, daha önce bir vatandaşın teröristler tarafından öldürüldüğü ve aracının yakıldığı şeklinde bildirilen olayın altından askeri birliklere eylem planı çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, yolu kesilen aracın askeri birliklere malzeme götüren bir firmaya ait olduğu; aracın sürücüsünün teröristler tarafından meşgul edildiği sırada başka bir terörist tarafından araca bomba yerleştirildiği; bombanın erken patlaması sonucu da sürücünün hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada olayla ilgili şu detaylara yer verildi;

"Hakkari ili Şemdinli ilçesinde 18 Eylül tarihinde saat 15.30'da terör örgütü mensupları tarafından yol kesilerek bir vatandaşın hayatını kaybetmesi olayında; yolun kesilmesi ve aracı kullanan vatandaşın bir grup terörist tarafından meşgul edilmesi esnasında bir başka terörist tarafından araca patlayıcı madde yerleştirildiği; araca konulan patlayıcının erken patlaması sonucu vatandaşın hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Patlayıcı madde yerleştirilen aracın askerî birliklere malzeme götüren bir firmaya ait olması nedeniyle teröristlerin askerî birliklere yönelik eylem yapmayı planladıkları değerlendirilmiştir. Ayrıca, olay bölgesinde yapılan aramada 10 kilogram patlayıcı madde ve 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği bulunmuştur."

CİHAN'a açıklama yapan Hakkari Valisi Ayhan Nasupbeyoğlu da, daha önce yapılan açıklamada yer alan bilgilerin ilk tespit edilen bilgiler olduğunu; incelemelerde teröristlerin eylem planının ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Vali Nasuhbeyoğlu, terör örgütünün vatandaşları hedef alan eylemlere yöneldiğinin de altını çizdi.

Günün Önemli Haberleri