PKK'lıdan korkunç Dağlıca itirafı

Abone ol

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda uyurken yaklanan PKK'lı 12 askerimizin şehit düştüğü Dağlıca eylemini böyle anlattı

Hakkari'nin Dağlıca, Hantepe, Gediktepe sınır karakollarına düzenlenen ve 27 şehit verilen 3 PKK saldırısından 21 Ekim 2007 günü 12 askerin şehit olduğu 'Dağlıca' eylemine katılan PKK'nın sözde Tendürek dağı sorumlusu Bitlis-Tatvan nüfusuna kayıtlı "Şerkeşt" kod adlı Zafer Zal, güvenlik üçlerine verdiği ifadesinde Dağlıca eylemini nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.

''Telsiz talimatı geldikten sonra, ilk olarak tepeciler ateş açtı. Daha sonra nöbetçi askerler saldırıya ateşle karşılık verdi ve büyük çatışma başladı. Daha sonra karakolun içerisine girildi.''

UYURKEN YAKALANDI

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Özel Hareket Timleri'nin 8 Aralık 2011 günü Hamur'un Yuvacık köyü Keleşkom mezrasında saklandığı öğrenilen 'Serkeşt' kod adlı PKK'lı Zafer Zal'ı düzenlenen operasyonla uyurken yakaladı. Dağlıca, Hantepe ve Gediktepe sınır karakollarına düzenlenen ve 27 şehit verilen 3 PKK saldırısına da katıldığı öne sürülen Tendürek sorumlusu Zafer Zal'ın itirafları sonucu, grubunda bulunan İbrahim Tikan, Mehmet Acar ile üç örgüt üyesine yardım ve yataklık eden 6 köylü tutuklandı.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 'Şerkeşt' kod Zafer Sal, 'Fırat' kod İbrahim Tikan ve Mehmet Acar hakkında 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisini tasarlayarak öldürmek, nitelikli yağma, terör örgütüne silah sağlamak' suçlarından müebbet hapis isteniyor.

EYLEME 350- 400 KİŞİ KATILDIK

Örgüte 1995 yılında katılarak örgütün başta Kuzey Irak, Suriye ve İran'daki eğitim kamplarında uzun yıllar 'tim' komutanı olarak görev yapan 'Şerkeşt’ kod Zafer Sal, güvenlik güçlerine 12 askerin şehit olduğu Dağlıca eylemini nasıl gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Sal, ifadesinde şunları söyledi:

"Dağlıca eyleminin keşfinin ne kadar süreli çalışma olduğunu bilmiyorum. Eyleme 350-400 kişi ile katıldık. İlk olarak eylem öncesi yapılabilecek askeri operasyona göre savunma hattı oluşturuldu. Bu savunma hattında 200 örgüt üyesi görevlendirildi. Savunma hatları Dağlıca Karakolu'nun batı tarafında bulunan Cilo Dağı'nın eteklerindeki zirvelere 80 kişilik gruplar yerleştirildi.

ZİRVELERE SAVUNMA AMAÇLI 50- 60 KUVVET YERLEŞTİRİLDİ

Dağlıca Karakolu'nun güney tarafında bulunan stratejik zirvelere ise yine savunma amaçlı 50-60 kişilik kuvvet yerleştirildi. Dağlıca Karakolu'nun Doğu tarafında 'Çarçeledan' Tepe ile Karatlan bölgesine kadar savunma hattı ile önlem alındı. Bu alana da 90 kişilik grup konuşlandırıldı. Savunma hatları eylem birliği harekete geçirilmeden bir gün önce yukarıda belirttiğim noktalara yerleştirildi.

Daha sonra, eylem birliği harekete geçirildi. Eylem alanına gittiler, eylem birliğinde tepelere göre birinci tepe köyün hemen üzerindeki zirvedir. Bu tepe iki saldırı koldan oluşturuldu. Bu kolda 8 kişi vardı. 'Zindan' kod Yüksekovalı ve 'Şahin' kodu Diyarbakırlı bu tepeden sorumlu olarak tutuldu.

Yine birinci tepe takviye grubu oluşturuldu. Bu grupta ise dört kişi vardı. Birinci Tepe'nin savunma gurubu içinde iki adet biksi, B-7 roketatar üç kalaşnikof vardı. İkinci Tepe olarak bilinen bölgeye ise birinci tepenin alt kısmı olan yani batı tarafında bulunan hakim tepelere gerilla konuşlandırıldı. Ağır silahların hepsini, mühimmatları katırlarla kolların savunma yerlerine kadar getirildi. Baskın öncesi toplam 400-450 kişi vardı. Hareketliliğin fark edilmemesi için ağaç dalları ile gizli hareket edildi.

Çatışmanın ilk başlaması ve bütün hazırlıklar bittikten sonra, saat olarak tam hatırlayamadım ancak, geç saatti. Sızma grubu karakola yaklaşık 50 metre kadar yaklaştı.

KARAKOLUN İÇİNE GİRDİK

O telsiz talimatı geldikten sonra, ilk olarak tepeciler ateş açtı. Daha sonra nöbetçi askerler saldırıya ateşle karşılık verdi ve büyük çatışma başladı. Daha sonra karakolun içerisine girildi. Karakol da vuruldu. Karakola sızma yapan grup, eylemi gerçekleştirdikten 20-25 dakika sonra ayrıldı. Benim bildiğim yakalanan askerler tepedeki mevzide nöbet tutan askerlerdi.
Eylem öncesi bu bölgede Heronlar hemen hemen her gün geziyordu. Biz bunları görüyorduk. Ama eylem günü Heronları görmedim. Ancak, eylem başladıktan yaklaşık 10-12 saat sonra Heronları Zap ve Zağros'un güney tarafında ve Avişan tarafında gördük. Uçaklar bu bölgeyi sabah vurmaya başladılar.

Ben bu eylem sırasında Cilo Dağı'nda oluşturulan savunma birliği içinde yer alıyordum. Bu eyleme katılmadın, her hangi bir ağır silah da kullanmadım. Benim bulunduğum nokta da çatışmalar yer yer yaşandı.

Eylem sırasında askerin karşılık verdiği ateşle çok sayıda örgüt elemanı öldürüldü. Benim bildiğim Dağlıca eylemine Muşlu 'Ape-Hus' kod Kadri Çelik, planlayanlardan biriydi, eylem sırasında savunma hattında yer alıyordu. 'Çiya' kod saldırı koordinesinde yer aldı. Eylem sırasında savunma hattındaydı.

'Reşit' kod, 'Rojin' kod, 'Ağit-Civiyan' kod, 'Herekol' kod, 'Zelal' kod, 'Çimşit' kod, saldırıda yer aldı. Bu isimlerini saydıklarım kişiler örgüt üst düzey savaşçılarıdır.

DAĞLICA EYLEMİNİ DURAN KALKAN, FEHMAN HÜSEYİN VE KADRİ ÇELİK YAPMIŞTIR

Benim bildiğim kadarıyla Dağlıca Karakolu’na eylem baskını talimatını 'Abbas' kod Duran Kalkan, 'Doktor-Bahoz-Erdal' kod Fehman Hüseyin, 'Ape' Hüseyin' kod Kadri Çelik yapmıştır.
Yukarıda ifademde belirttiğim gibi Dağlıca baskını ile ilgili olarak söylemeyi unuttuğum birkaç husus var. Bunlardan en önemlisi 'Abbas' Kod Duran Kalkan, 'Sabri' kod Fethi Şarlatan, ‘Gülistan' kod Emine Türk bu eylemi Avaşin'den bir zirvede eylemi seyrettiler."

Günün Önemli Haberleri