PKKlı terörist yer gösterince

Abone ol

7 PKK'lıyı öldüren terörist mağaraların yerini gösterdi. Terör örgütüne ait çok sayıda cephane ele geçirildi.

Diyarbakakır'ın Kulp ilçesi kırsalında, kaldıkları mağarada kendisini ajanlıkla suçlayan 7 arkadaşını öldüren PKK'lı terörist, cezaevinden özel izinle dışarı çıkarıldı...

PKK üyesi, cezaevi savcısına güvenlik güçlerine yardımcı olmak istediğini ve 'yer göstermelerde' bulunacağını belirten bir dilekçe verdi.. Bunun üzerine zanlı, mahkeme kararıyla 4 günü aşmamak kaydıyla 'güvenlik güçlerine' teslim edildi.. Batman'daki Jandarma Özel Harekat Komutanlığı'na götürülen zanlının ifadeleri doğrultusunda, örgüte ait 7 sığınak daha ortaya çıkarıldı..

Diyarbakır'ın Kulp ile Batman'ın Sason ilçeleri arasındaki dağlık bölgede yer alan sığınakta gıda maddesi bulundu.. PKK üyesi, teröristlerin hangi geçiş güzergahlarını kullandıklarını da güvenlik güçlerine bildirdi.

Batman'da terör örgütü PKK'ya ait yedi sığınak ortaya çıkarıldı.

* 2.5 kilogram TNT patlayıcı
* 1.5 kilogram A4 patlayıcı
* Patlamaya hazır 6 adet düzenek ve düzenekleri hazırlamakta kullanılan 29 adet elektrikli fünye
* 400 metre elektrik kablosu
* 107 metre infilak fitili
* 7 adet kobra telsizi
* 60 adet muhtelif pil
* 3 adet Rus yapımı el bombası
* 270 adet muhtelif çapta mermi
* Çok miktarda gıda ve ilk yardım malzemesi

Ele geçirilen patlayıcıların, petrol boru hatları, petrol kuyuları, köprü, demir yolları, geçici köy korucularının yoğun olarak kullandığı köy yolları ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sabotajlarda kullanılmak amacıyla gizlendiği bildirildi.

Bu arada, aynı operasyon kapsamında, ''terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri'' gerekçesiyle gözaltına alınan üç kişi tutuklandı, üç kişi hakkında yakalama müzekkeresi çıkarıldı.

Günün Önemli Haberleri