PKKlı ÖSS çetesi tutuklandı

Abone ol

Para karşılığı başkalarının yerine sınava giren ve PKK bağlantılı olduğu ileri sürülen çete üyeleri tutuklandı.

ŞANLIURFA’da, para karşılığı başkalarının yerine Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) giren ve PKK terör örgütü ile bağlantılı olduğu ileri sürülen çete üyesi 5 kişi tutuklandı, 17 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından pazar günü düzenlenen ‘Sistem 2’ adlı operasyonda PKK’ya gelir sağlamak için ÖSS’de sahtekarlık yapan çete çökertildi. Şanlıurfa, Ankara, Birecik ve Suruç’ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 34 kişiden 1’i alınan ifadesinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Zanlılardan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 22 kişi geniş güvenlik önlemi alınarak adliyeye sevk edildi. Yüzlerini gizlemeye çalışan zanlılar, çevik kuvvet polislerine ait otobüse bindirilirken, gazetecilerin sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Nöbetçi mahkemede 5 kişi ‘Evrakta sahtecilik’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. 17 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında yakalanan diğer 12 zanlı ise Ankara, Suruç ve Birecik’te yargılanacak.

1 MİLYON DOLAR KAYNAK SAĞLANACAKTI

Çetenin 40 bin dolara mühendislik, 50 bin dolara ise tıp ve hukuk fakültelerine girme garantisi verdiği öğrencilerin yerine sahte evrak düzenleyerek ‘Joker’ tabir edilen üniversite öğrencilerini sınava soktukları belirlenirken, PKK ile bağlantılı çetenin bu sistem sayesinde elde etmeyi planladığı 1 milyon dolarlık kaynağı da terör örgütüne aktarmayı hedefledikleri ileri sürüldü.

Günün Önemli Haberleri