PKKda 1 milyon dolarlık infaz

Abone ol

PKK örgütünün uyuşturucu ticaretini yönlendiren Tolhildan kod adlı 'kasası', Avrupa'ya kaçarken öldürüldü

PKK'nın kasası olduğu ileri sürülen; terör örgütünün İran'daki uyuşturucu ticaretini yönlendiren 'Tolhildan' kod adlı teröristin 1 milyon dolarla kaçarken öldürüldü.  

Finansman ve kadro temininde ciddi sıkıntı yaşayan terör örgütü PKK'da  Urumiye sorumlusu, Kahramanmaraş Pazarcık doğumlu “Tolhildan” kod adlı K.K.(32) örgüt içi hesaplaşma sonucu vuruldu. K.K'nın, Kürtlerden toplanan haracın yanı sıra uyuşturucudan sağlanan yaklaşık 1 milyon dolarla Avrupa'ya kaçmaya çalıştığı iddia edildi.

İNFAZ İRAN'DAKİ KADROLARDAN GİZLENDİ

“Tolhildan” kod adlı K.K'nın Urumiye kırsalında “Numan” kod adlı Mehmet Dağ tarafından görevlendirilen kişiler tarafından infaz edildiği, ancak gelebilecek tepkilerden çekinildiği için infazın ailesinden ve İran'daki kadrolardan gizlendiği kaydedildi.

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLMÜŞ GİBİ GÖSTERİLDİ

Terör örgütünün tepkilerden çekindiği için K.K'nın cesedini güvenlik güçlerinin bulabileceği şekilde araziye terk edildiği ve çatışmada öldürülmüş gibi yansıtılmaya çalışıldığı belirtildi.

DAHA ÖNCEKİLER DE KAÇARKEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ


Örgütün sözde Diyarbakır sorumlusu “Ziya” kod adlı Engin Çatak ile yardımcısı “Zinar” kod adlı Ömer Kılıç ve örgütün lojistik işlerinin başındaki “Yusuf” kod adlı Aslan Kalkan örgüte ait 900 bin lira ile kaçmaya çalıştıkları iddiasıyla daha önce öldürülmüştü.

Günün Önemli Haberleri