PKK yolu tahrip edecekti

Abone ol

Terör örgütü köyler arasında sürdürülen yol yapım çalışmasını engellemek istedi.

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yazkonağı ve Doğanlı köyleri arasında sürdürülen yol yapım çalışmasını engellemek isteyen terör örgütünün iki ayrı noktaya patlayıcı gücü yüksek düzenek yerleştirdiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin, Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yazkonağı ve Doğanlı köyleri arasında yapılan yol çalışmasını engellemek maksadıyla terör örgütü PKK/Kongra-Gel elamanları tarafından iki ayrı noktaya döşenen patlayıcı gücü yüksek düzeneği, dün sabah saat 09.00'da bulduğu belirtildi. Açıklamada, birinci patlayıcı düzeneğin, araç içinden uzaktan kumandayla patlatılacak şekilde hazırlanarak, yol ortasına yerleştirilmiş beş adet piknik tüpü, 25 kilogram amonyum nitrat, 500 gram C-4 patlayıcı madde, beş adet elektrikli fünye ve sekiz adet büyük boy pilden oluştuğu kaydedildi.

İkinci patlayıcı düzeneğinin ise basma ve gergiden kurtulma ile tuzaklanmış şekilde yol civarına yerleştirilen, bir adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 500 gram amonyum nitrat, 100 gram eritilmiş TNT, bir adet elektrikli fünye, iki adet pil, 50 santimetre kablo ve çamaşır mandalıyla hazırlandığı bildirildi. Açıklamada, iki ayrı noktada tespit edilen patlayıcı madde düzeneklerinin herhangi bir can ve mal kaybı olmadan bulundukları bölgede uzman personel tarafından imha edildiği belirtildi.

ŞEMDİNLİ'DE ÖRGÜTE AİT SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU
Bu arada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi dağlık arazisinde güvenlik güçleri tarafından dün sabah saat 08.20 sıralarında yapılan arazi araması esnasında terör örgütü elamanlarına ait bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, yirmi yedi adet fişek, bir adet şarjör ve bir adet Browning marka tabancanın ele geçirildiği, bu malzemelerle ilgili gerekli yasal işlemlerin yapıldığı kaydedildi.

Günün Önemli Haberleri