PKK ve Öcalan gerçeği bilinmeli!

Abone ol

DTP'li Aysel Tuğluk teslim olan PKK'lılara sahip çıktı. PKK ve Öcalan gerçeğinin kabul edilmesini istedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, devlet ve halkın teslim olan PKK'lıları bağrına basması gerektiğini savunarak, "Bu ülkede PKK ve bir Öcalan gerçeği olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor" dedi.

Milletvekili Aysel Tuğluk, "Barış Meclisi" adlı grubun Kürt sorununun çözümüne ilişkin başlattığı "Demokratik Çözüm- Demokratik Türkiye" kampanyasının tanıtım toplantısına katıldı. Taksim Hill Otel'de düzenlenen toplantı sonrası Tuğluk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Devlet ve halkın teslim olan PKK'lıları bağrına basması gerektiğini savunan Tuğluk, "Önemli olan 9 maddelik mektubu tartışmalıyız. Onda hiçbir ayrıştırıcı madde yoktu. Türkiye maalesef görüntü ile uğraşıyor. Türkiye'de gerçekleri görmek gerekir, gerçeklerle yüzleşmemiz gerekir. Bu ülkede PKK ve bir Öcalan gerçeği olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Silopi'deki gelişlerden sonra toplumda bir gerilim yaşandı. Hassasiyetler hortlatıldı. Maalesef organize edildi. Gelişler barış için yapılan bir restti. Maalesef iktidar da buna hazırlıksız yakalandı. Amacının dışında farklı tartışmalar oldu. Şuanda Avrupa'dan gelişler belirsiz. Amaca hizmet etmek için oradakiler gelmek isteyecektir. Barışa hizmet etmek istiyorlar" şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri