PKK terör örgütü değildir

Abone ol

Hakkari Belediye Başkanı DPT’li Tekçe, ‘PKK terör örgütü değildir’ sözleri nedeniyle savcıya ifade verdi

Hakkari Belediye Başkanı DPT’li Metin Tekçe, Şemdinli Meclis Araştırma Komisyonu’nda PKK’nın terör örgütü olmadığını söylediği gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma kapsamında bugün Hakkari Cumhuriyet Savcılığı’nda 2 saat ifade verdi. Sözlerinin arkasında olduğunu belirten Tekçe, “Sözlerimin çarpıtılarak bir nevi şahsıma dönük yargısız infaza dönüştürülmesine dönük tepkilerimi dile getirdim. Benim özellikle ‘Canımı bile vermeye hazırım ve bunun arkasındayım’ deyişimdeki kasıt Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözülmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık, yapmaya da devam etmek” dedi.

Başkan Metin Tekçe, daha önce 56 belediye başkanı ile Danimarka Başbakanı'na Roj TV'nin kapatılmaması yönünde yazdığı mektup ve TBMM Şemdinli Meclis Araştırma Komisyonu’na bilgi verirken, “PKK terör örgütü değildir, Türk değilim ama Türklüğümle gurur duyuyorum. Kürdüm, Kürtlüğümle gurur duyuyorum. Kürt sorunu için gerekirse canımı veririm” sözleri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bugün Hakkari Cumhuriyet Savcılığı’nda savcı Murat Duran’a ifade verdi.

Yaklaşık 2 saat süren ifadenin ardından adliye çıkışında açıklama yapan Tekçe, söylediği sözlerin arkasında olduğu vurguladı. Tekçe, Hakkari ve Ankara Başsavcılığı’nın hakkında açtığı soruşturmalar için ifade verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Daha önce de belirtmiş olduğum gibi Şemdinli Meclis Araştırma Komisyonu'na vermiş olduğum beyanlarımı buradan da tekrarlıyorum ve bunların arkasında olduğumu belirtmiştim ve arkasındayım. Sözlerimin çarpıtılarak bir nevi şahsıma dönük yargısız bir infaza dönüştürülmesine dönük tepkilerimi dile getirdim. Benim özellikle ‘Canımı bile vermeye hazırım ve bunun arkasındayım’ deyişimdeki kasıt Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözülmesi içindir. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”

Hürriyet

Günün Önemli Haberleri