PKK sorunu işbirliğini engelliyor

Abone ol

Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Çelikkol, PKK konusunun Bağdat yönetimi ile işbirliğini engellediğini söyledi.

Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Çelikkol, Irak hükümetinin ve Kuzey Irak’taki grupların PKK’ya karşı atacakları adımların ilişkilere olumlu etki yapacağını söyledi. Çelikkol, Türkiye’yle Kuzey Irak’taki gruplar arasında diyalog eksikliği bulunmadığını belirtti.

Türkiye’nin Irak’ta güvenlik ve istikrarın sağlanmasına öncelik verdiğini kaydeden özel temsilci, yeni yılda mezhep çatışmalarının geride bırakılması umudunu dile getirdi.

“Irak’ın bölünmesi gibi senaryoların masada olmasını istemiyoruz” diyen Çelikkol, Irak İçişleri Bakanı’nın 2007 yılının ilk aylarında Türkiye’yi ziyaret etmesinin öngörüldüğünü de açıkladı.

Çelikkol, bu ziyaret sırasında Türkiye’nin Irak güvenlik güçlerinin eğitimine katkıda bulunma önerisinin gündemde olacağını söyledi.

Çelikkol, Kerkük konusunda ise referandum için şartların oluşmadığını ve soruna konsensusla çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Günün Önemli Haberleri