PKK çileden çıkarttı

Abone ol

Diyarbakır saldırısını üstlenen terör örgütü, utanmaz bir üslup kullandı.

PKK resmi internet sitesinde yaptığı açıklada kullandığı sözcüklerle terörün çirkin yüzünü bir kez daha sergilerken, utanmaz bir üslup kullanmaktan da çekinmedi.

Bölücü örgütün sitesinde, yapılan açıklamada ayrıntı vermedi ancak, ikisi çocuk 5 kişinin öldüğü ve her kesimden büyük tepki çeken bombalı katliam için, iki ayrı yazıda patlamalardan övgüyle bahsedildi.

Bölücü örgütün yaptığı açıklama şöyle:

"3 Ocak 2007 tarihinde Amed’in Yenişehir semtinde pilotların da içinde olduğu subayları taşıyan askeri araca yönelik gerçekleşen eylem güçlerimize bağlı bir birimin kendi inisiyatifi ile gerçekleştirilmiş olma ihtimali mevcuttur. Bu eyleme ilişkin net bilgiler karargahımıza henüz ulaşmamıştır. Konu ile ilgili araştırmalarımızın sonuçları netleşince, bu sonuçları kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtiyoruz."

Öte yandan aynı sitede, patlaması ile ilgili yapılan bir yorumda ise şu çirkin açıklama yeraldı:

Tabi ki yaşayan olayda genç öğrencilerinde ölmesi üzücü olmuştur. Bu son olayda askerin ne kadar sivillerin yaşamını tehlikeye attığına bir örnek. Savaş halinde olan bir gücün böyle rahatça halkın yaşadığı mekanlarda sivil otobüslerle dolaşmaları, sivil halk için bir tehlikedir."
Günün Önemli Haberleri