PKK Batının taşeronu

Abone ol

Cemil Çiçek terör örgütünün batının taşeronu olduğunu savundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''İki yaşındaki çocuğu öldürerek, hamile kadını kurşuna dizerek, 80 yaşındaki yaşlıyı katlederek ne elde etmek istiyorsunuz? İnsan mısınız, bu nasıl insanlık? Bu kullanılmadır, bal gibi birilerinin hesabına taşeronluk yapmaktır'' dedi.

Hak-İş 11. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Çiçek, Türkiye'nin, GAP'ı ve Atatürk Barajı'nı kendi kaynaklarından yapmak üzere kamu ortaklığı kurduğu bir dönemde terör örgütünce eylem konulduğunu anlattı.

Çiçek, Ilısu Barajı'nın tekrar gündeme geldiği günlerde yine bunun yapılmak istendiğini ifade etti. Çiçek, GAP bitirilmiş olsaydı 3 milyon 800 bin insanın iş bulacağını, milli gelirin ikiye katlanacağını, bu bölgenin Türkiye'nin en gelişmiş ülkesi olacağını dile getirerek, ''Şimdi anlıyor musunuz, dağa çıkıp çocuk katleden adamlar neleri katlediyorlar? Onu iyi anlamak lazım. O halkı temsil edemez, etmiyor da zaten. Kendilerine kim sığınma tanıyorsa, kim para temin ediyorsa onları temsil ediyor'' dedi.

Türkiye'nin kalkınmasının istenmediğini ifade eden Çiçek, ''(Terör niye vuruyor) diyorsanız, bu Türkiye'ye dünya ekonomisinde 17. sırada kal demektir. Hatta 27. sırada kal, ne demek ileriye gitmek? Ne demek güçlü ülke olmak, bölge gücü, dünya gücü olmak senin neyine, onu filanca devlet olacak, onlar olsun. Bu melanetin, fitnenin altında yatan budur. Bunu iyi anlamamız lazım'' diye konuştu. Çiçek, Türkiye'nin bir ve beraber olarak bütün sorunları konuşup tartışarak bu zorlukların da üstesinden geleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri