PISA nedir kaç yılda bir yapılır MEB sonuçları duyurdu 2019
Abone olUluslararası Eğitim Değerlendirme testi PISA'nın sonuçları açıklandI. PISA sonuçları üç yılda bir yapılıyor. 2019 PISA sonuçlarına göre Türkiye PISA 2018'de okuma becerilerinde 40. sıraya, matematik okuryazarlığında 42. sıraya, fen okuryazarlığında 39. sıraya yükseldi.
PISA sonuçları açıklandı MEB Türkiye'yi mutlu eden haberi
verdi. 15 yaş grubundaki öğrencileri kapsayan uluslararası
eğitim değerlendirme testi PISA'nın sonuçlarına göre Türkiye PISA
2018 yılında okuma becerilerinde 40. sıraya, matematik
okuryazarlığında 42. sıraya, fen okuryazarlığında 39. sıraya
yükseldi. PISA 3üç yılda bir yapılıyor.
PISA nedir: Açılımı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır. PISA'da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; matematik okuryazarlığı, fen bilimleri okuryazarlığı ve okuma becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır.
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) üç yılda bir yayımladığı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2019 sonuçları açıklandı.
Türkiye, üç yıl önceki son PISA sonuçlarında en çok düşüşü okuma ve fen bilimlerinde yaşamıştı. 11 sıra birden gerileyerek, 72 ülke arasında fen bilimlerinde 52, matematikte 49, okumada ise 50'inci sırada yer alabilmişti.
PISA 2018 sonuçlarına göre Türkiye, OECD ülkeleri içerisinde, üç
alanda puanlarını istatistiksel olarak anlamlı artıran üç ülkeden
biri oldu.
Türkiye, PISA 2018'de okuma becerilerinde 40. sıraya, matematik okuryazarlığında 42. sıraya, fen okuryazarlığında 39. sıraya yükseldi.