Pirelli Cinturatonun 2. baharı

Abone ol

Sürüş keyfine yeni bir anlam getiren Pirelli Cinturato, daha da geliştirildi. Yeniden yollarla buluşuyor.

İtalya’nın, otomobil üretimindeki altın çağı olan 1950’li yıllar, Pirelli Cinturato efsanesinin de başlangıç yıllarını oluşturuyor. Sürüş keyfine yeni bir anlam getiren Pirelli Cinturato, yeniden doğuşu ile Pirelli’nin ürün kalitesindeki başarısını gözler önüne seriyor. Daha da geliştirilmiş teknolojisi, artırılmış performansı ve %4 oranında sağladığı yakıt tasarrufu ile çevre dostu Pirelli Cinturato, teknoloji, sanat ve güvenlik unsurlarını biraraya getirerek yeniden yollarla buluşuyor.

1951 yılında, Pirelli Kablo’nun araştırma şefi Luigi Emanuel’in lastik sektöründe bir ilk olan “radyal lastiğin”, İtalyan patentinin almasının ardından, “Cinturato” efsanesinin doğuşu gerçekleşti. Cinturato bu döneme kadar hiç görülmemiş yenilikçi yapısı ile özellikle yol tutuş ve dinamik sürüş performansı açısından var olmamışı sunuyordu.

Pirelli Cinturato, 1960’lı yıllarda yapılan başarılı reklam kampanyaları sonucunda satıldığı 137 ülkede kuşaklı radyal lastik kavramına yeni bir söylem getirerek bu kavramın karşılığı oldu. Dönemin sloganı “ Belted tyres are only Pirelli” “Kuşaklı radyal lastikler sadece Pirelli’dir” ya da bir başka deyişle “Cinturato sadece Pirelli”’dir söylemininin de hafızalarda yer edinmesini sağlayan Pirelli Cinturato, her zaman en iyi otomobil markalarının da tercihi oldu.

Dönemin ünlü yarışçısı Fangio, Formula 1 yarışlarını kazanmak için hep “Cinturato”yu tercih etti. Pirelli ile özdeşleşen Cinturato, 1970’li yıllarla birlikte yeniliklerle daha da geliştirildi ve lastik tabanına yerleştirilen çelik kord sayesinde dayanıklılığı artırıldı. Böylece, Cinturato lastiklerinin son nesli olan, sedan ve orta sınıf otomobiller için CN54 ve spor otomobiller için de CN36 serileri doğdu.

Günün Önemli Haberleri