Pilota kaçın talimatı

Abone ol

Kaçırılan Atlasjet uçağının pilotu, uçağı neden terkettiğini anlattı.

Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken biri Türk, diğeri Filistin uyruklu iki hava korsanı tarafından kaçırılmak istenen Atlasjet'e ait uçağın Kaptan Pilotu Faruk Çağımnı (32), uçağı indirdikten sonra terk etmesi konusuna açıklık getirdi.

TALİMAT GELMİŞ!
Havadayken korsanların sık sık kendisini "Bir yolcuyu öldürürüz" diye de tehdit ettiklerini ve kendisine uçağı terk etmesi konusunda talimat geldiğini belirtti. Ancak talimatın kimden geldiği konusunda açıklama yapmadı.

"Şartlar bunu gerektiriyordu" diyen Çağımnı, "Kendilerini El Kaide mensubu olarak tanıttıklarından ciddi olduklarını gördüm. Uçağı kullanmayı biliyorlarmış, uçağı bomba olarak kullanacaklardı" diye konuştu.

BİZ MÜSLÜMANIZ DELİRDİN Mİ?
"Korsanları yarım saat ikna etmeye çalıştım. İngilizce 'Müslümanız biz deli misin sen? Türk uçağı kaçırılır mı' dedim. "İkmal yapmazsam gidemem, inince konuşalım' dedim. Kabin amirini uçaktan atma tehdidinde bulundular. Kokpit kapısını açmaya çalışıyorlardı. Bir kadın yolcu, 'ellerinde bir alet var kilidi açacaklar' diye bağırdı. Yolcuları kurtarmayı düşünüyordum."

5'E KADAR SAYIP PATLATIYORUM
"Antalya üzerindeki ilk alçalmamızda Türk korsan, 'Herkesi öldüreceksin, bombayı patlatıyorum' diye bağırdı. Sonra 5'den geriye saymaya başladı ve 1 dediğinde gözlerimi kapattım. Pas geçip kalkmak zorunda kaldım. Bana 'Atıyoruz kabin amirini' dediler. Sonunda uçağı indirdim. 3 defa ültimatom vermelerine rağmen yapmadılar. Ellerinde hakiki bomba olsa patlatırlardı. Amaçları uçağı kullanmaktı."

Günün Önemli Haberleri