Picasso İstanbulda bitiyor

Abone ol

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde 'Picasso İstanbul'da' sergisine yoğun ilgi.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde 26 martta sona erecek 'Picasso İstanbul'da' sergisine yoğun ilgi sürüyor.

Sergiye olan ilgiyi değerlendiren Müze Müdürü Nazan Ölçer, ''Picasso'nın adının çok rolü var. Sanat ile uzaktan yakından ilgisi olsun olmasın herkese seslenen kışkırtıcı bir tarafı var'' yorumunda bulundu.

Serginin çok iyi tanıtıldığını da dile getiren Ölçer, ''bu sergiye gelenler Picasso'nun aslında resim yapmayı çok iyi bildiğini, klasik anlamda da resimleri herkesten iyi yaptığını gördüler'' dedi.

Sergiyi son haftalarda günde yaklaşık 6 bin kişinin gezdiğini belirten Ölçer, sergi sona erdiğinde ziyaretçi sayısının 250 bine ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi.

Sergiyi en çok gezen gruplar arasında öğrencilerin bulunduğuna da değinen Ölçer, "serginin belgeselini hazırlıyoruz. Belgesel, sergiyi sanki gezmiş gibi kayda alıp, müzikle ve eserler hakkında bilgi veren ses eşliğinde olacak. Belgeselde, sergi sanki sanal olarak gezilecek. Belgesel tamamlandıktan sonra tüm eğitim kurumlarına, öğrencilere gösterilmesi için CD'ler halinde gönderilecek'' dedi.

Toplam 135 eser birarada

Pablo Picasso'nun yapıtlarına ev sahipliği yapan sergide, 51 yağlıboya tablo, 47 çizim, 13 seramik, 12 heykel, 8 gravür, 2 taşbaskı ve 2 duvar halısı olmak üzere toplam 135 eser yer alıyor.

Sergide, Pablo Picasso'nun torunu Bernard Ruiz Picasso tarafından Paris ve Barcelona'daki Picasso Müzeleri ile Musee d'ad'art Moderne Lille Metropole Fundacion Almine Bernard Ruiz Picasso para el Arte ve aile koleksiyonundan seçilen eserler bulunuyor.

Sergi, 26 mart pazar günü saat 18.00'de sona erecek.

Günün Önemli Haberleri