Perinçekten Hamasa destek

Abone ol

Perinçek, ''Filistin seçimlerini kazanan Hamas'ı terör örgütü olarak görmediklerini'' söyledi.

Perinçek, Alman Federal Meclisi'nin Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili aldığı kararın yanlış olduğunu anlatmak amacıyla Berlin'de düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, ''Hamas'ın, Filistin halkının yönetimi olduğunu ve buna saygı duyduklarını'' ifade etti.

''Hamas terör örgütü değildir, bir iktidar partisidir'' diyen Arap topraklarını işgal eden İsrail'in tutumunu değiştirmesi gerektiğini kaydetti.

Bir başka soruyu yanıtlarken ''Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını'' belirten Perinçek, İslam dünyasını rahatsız eden karikatür kriziyle ilgili olarak da, ''Hz. Muhammed'in dünyanın en büyük devrimcisi olduğunu, çok büyük medeniyet getirdiğini ve çok büyük bir yaratıcı olduğunu, karikatürleri bir kışkırtıcılık olarak
gördüğünü, Alman hükümetinin bu konudaki tutumunu doğru bulduğunu'' söyledi.

Perinçek, ''Kurtlar Vadisi Irak'' filmiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, ''Bazı arkadaşlar 'emperyalist', bazıları da 'gerçekçi bir film' diyor. Diğer arkadaşlar, 'Ortadoğu'da çözüm
yolları getirmiyor' diyor. Ancak tartışılmasını gerekli buluyorum'' ifadesini kullandı.

ERMENİ SOYKIRIMI ULUSLARARASI VE TARİHİ BİR YALAN

Perinçek, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak da
Ermenistan'ın ilk Başbakanı olan Ovanes Kaçaznuni'nin yazdığı ve bu ülkede yasaklanan bir kitapla, Ermeni tarihçi A.A. Lalayan'ın bir kitabını tanıtarak, ''Ermeni yalanlarının bizzat bu kitaplarda belgelendiğini'' söyledi.

''Ermeni soykırımı uluslararası ve tarihi bir yalan. İngiliz ve Fransız emperyalistler tarafından Türklere karşı bir propaganda malzemesi olarak hazırlandı. Türkiye'deki Ermeni çeteler de büyük güçler tarafından kullanıldı ve konu şimdi yeniden uluslararası platforma taşındı'' diyen Perinçek, Kaçaznuni'nin kitabını İngilizceye
tercüme ettirerek piyasaya süreceklerini bildirdi.

Berlin'de 18 Mart'ta Alman meclisinin kararını protesto için geniş çaplı bir yürüyüş düzenleneceğini de ifade eden Perinçek, yürüyüşe eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Türk parti başkanlarının ve milletvekillerinin, ayrıca emekli generallerin ve sendika temsilcilerinin katılacağını söyledi.

Berlin'den bugün Hannover, daha sonra Frankfurt'a gidecek olan Perinçek, Almanya ziyaretinin ardından Brüksel'e geçecek.

Günün Önemli Haberleri