Patronların Mercedes kavgası

Abone ol

İstanbul Ticaret Odası'nda lüks makam aracı yüzünden tartışma çıktı, patronlar yumruklaştı.

İTO Yönetim Kurulu salı günü Murat Yalçıntaş'ın başkanlığında biraraya geldi. Konu gündem maddeleri arasında ki daha önceki toplantılarda da konuşulan makam otomobili alımına geldiğinde ortalık karıştı. Araç alınmasını istemeyen Bülent Barlak konuşurken yönetim kurulu üyesi Ali Kopuz tarafından saldırıya uğradı. Kavgayı diğer yönetim kurulu üyeleri ayırdı.

"Yenisi lazım"
Aslında her şey bundan 15 gün önceki İTO Yönetim Kurulu Toplantısında başladı. O toplantıda İTO'ya iki adet Renault Megan, 2 adet Volkswagen Passat ve bir adet de Mercedes S 350 marka makam aracı alımı için prensip kararı alındı. Değeri 145 bin Euro olan Mercedes S 350'nin ise İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın makam aracı olması kararlaştırıldı. Bu karara gerekçe olarak da şu anda kullanılan makam aracının 2000 model olması gösterildi, aracın eski olduğu vurgulandı. 15 gün önce verilen bu karara rağmen önceki günkü toplantıda Bülent Barlak'ın "otomobil alımı konusunun tekrar görüşülmesini" istemesiyse kavganın başlamasına neden oldu.

Yönetim Kurulu toplantısında söz alan Bülent Barlak, ekonomik kriz yaşandığını, makam aracı olarak Mercedes alınmasının tartışmalara neden olabileceğini vurgulayan bir konuşma yapıyordu ki bir başka yönetim kurulu üyesi Ali Kopuz, "15 gün önce alınan kararda senin imzan yok mu? imzanın arkasında dur" diye bağırarak Barlak'ın oturduğu yere doğru yöneldi. Barlak'ın arkasından yaklaşan Kopuz, bir anda Barlak'ın kafasına vurmaya başladı. Saldırıyı son anda fark eden Barlak, oturduğu yerde eğilerek elini kafasına doğru götürdü ve kendini korumaya çalıştı. Ancak Kopuz'un darbeleri Barlak'ın koluna geldi. Kavganın iyice alevlendiği anda diğer yönetim kurulu üyeleri araya girerek Kopuz'u Barlak'tan uzaklaştırdılar. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise kavgayı büyük bir şaşkınlıkla izledi. Kavgadan hemen sonra yönetim kurulu toplantısı sona erdi. Bülent Barlak, yaşanan kavganının yönetim kurulu toplantı tutanaklarına geçmesini talep etti.

Başbakan'ın haberi var
İTO Yönetim Kurulu'nda yaşanan bu olay yönetim kurulu üyeleri tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na da iletildi. İTO Yönetim Kurulu toplantısında yaşanan kavga olayından sonra Bülent Barlak, hastaneye giderek darp raporu aldı. Darbeler yüzünden kolu sarılan Bülent Barlak'ın avukatları bu rapor ile savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

S 350'de yok yok
145 bin Euro'ya satılan Mercedes S 350, elektrikli kontrolle katlanabilen koltuk baslıklarından ön yolcu koltuğu doluluk algılama sistemine, lastik basınç kaybı ikazına kadar teknolojinin tüm imkanlarına sahip. Saatte 250 kilometre maksimum hız yapabilen 6 silindirli araç, 7.2 saniyede 100 kilometre hıza ulaşıyor. 8 inç'lik LCD ekranlı DVD player'ı bulunan otomobilde MP3 çalar da unutulmamış.

Haber: Öge Demirkan
Kaynak: www.vatanim.com.tr

Günün Önemli Haberleri