Patron kaçtı işçiler kapıda kaldı

Abone ol

Tekirdağ'daki bir tekstil fabrikasının işçileri, fabrikayı kapatarak maaşlarını ödemeden kaçtığını iddia ettikleri işyeri sahibi hakkında şikayetçi oldular.

Kayı köyünde kurulu Yıldırım Kayı Tekstil Fabrikası'nda çalışan yaklaşık 30 kişi, Tekirdağ Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, işyeri sahibi S.A.'nın, makine parkını haber vermeden taşıdığını ve 150 işçinin kişi başı 2 bin YTL'lik alacağını vermeden kaçtığını savundular.

3 yıldır fabrikada makine operatörü olarak çalışan Evren Yeşilyayla, yaptığı açıklamada, maaş günü sabahı işyerine gittiklerinde tüm çalışanların, işyerinin kapılarının kilitli olduğu için dışarıda beklediğini gördüğünü belirterek, ''Ne olduğunu sorduk. Güvenlik görevlileri, (fabrikada yangın çıktı) dediler. Sonra kilidi kırdık içeri baktık makineler yok. Değerli tüm malzemeler alınmış, fabrika boşaltılmıştı'' dedi.

Yasal haklarını aramak ve bu konuda bilgi almak için Tekirdağ Adliyesi'ne geldiklerini ve bu konuda savcıyla görüştüklerini ifade eden Yeşilyayla, şunları kaydetti:

''Bizim, içeride kişi başına 2 bin YTL alacağımız bulunuyor. 2 kardeşim de aynı yerde uzun yıllardır çalışıyor. Tek gelirimiz buydu. Çaresiziz. Fabrikada 150 işçi çalışıyor. Bunların 70'i sigortalı, diğerleri ise sigortasızdı. Fabrika sahibinin 200 bin YTL'ye yakın vergi borcunun yanısıra bankalara da borcu olduğunu öğrendik. Konuyla ilgili olarak vali yardımcısına da gittik. Bize yardımcı olamadı. Bugün Tekirdağ Adliyesi'ne geldik. İşsizlik maaşından yararlanamayacağımızı öğrendik. Savcı bey bizi işçi mahkemesine yönlendirdi. 150 işçinin 2 bin'er YTL maaş alacakları ve tazminatları içeride kaldı. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.''

Diğer bir işçi Sema Dağ da fabrikanın içinin boşaltılmadan önce fabrika sahibiyle konuştuğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu için alacağının ödenmesini istediğini, ancak kendisine olumlu bir yanıt verilmediğini bildirdi.

Günün Önemli Haberleri