Patates suyu içmenin birbirinden ilginç faydaları
Abone olUzmanlar, karbonhidrat oranı fazla olan patatesin gereğinden fazla tüketilmesine karşı çıkar ancak, sabahları uyandığınızda tükettiğiniz patatesin inanılmaz faydaları vardır.
Kadınların özellikle zayıflamak için kullandığı patates suyunun aslında tek faydası o değil. Çiğ bir patatesin suyunu tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor.
Bir patatesin vitamin ve minerallerinden en yüksek şekilde yararlanmak için çiğ hali ile yapılan suyunun tüketilmesi gerekir. İşte uzmanların da önerdiği bu yöntemin hiç bilmediğiniz faydaları...
Patates Suyunun Faydaları
- İleri yaşlarda görülen ve şiddetli ağrılara neden olan eklem iltihaplanmasını önleyerek uzun ömürlü kemik yapısını destekler. Uzmanlar özellikle bel, boyun ve sırt eklemleri ağrısı yaşayanların düzenli tüketmesi gerektiğini vurguluyor.
- Kronik sindirim problemi yaşayanların mide ve bağırsak rahatsızlıklarını önler. Özellikle kabızlık, mide yanması, şişkinlik ve reflü gibi yiyecekler sonucu ortaya çıkan hastalıkların riskini azaltarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
- Yüksek antioksidan özelliğini çiğ halde daha etkili sunan patates suyu karaciğer ve safra kesesinin aynı sıra tüm vücuttaki toksinleri de azaltır. Bu atıkların böbreklerde oluşturduğu taş ve kumu da önleyerek. İdrar yolu ile hepsini vücuttan atar.
- Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını düzenler buna bağlı yüksek tansiyonu da düzenleyerek felç ve inme hastalıklarının yaşanmasını engeller. Bu durumların yanı sıra kalp kaslarını ve damarlarının sağlığını koruyarak olası riskleri azaltır.
- Düzeli tüketilen çiğ patates suyu eklemlerde biriken ürik asidi azaltarak gut hastalığını önler. Aynı zamanda ödem birikiminin de önüne geçerek iskelet yapısını korur.
- Saç hücrelerinin sağlığını koruyarak hızlı uzamasını sağlar. Aynı zamanda patates suyu ile yüzü düzenli yıkarsanız sivilce ve akne oranını azaltmış olursunuz.
HAZIRLANIŞI:
Genellikle kırmızı yüzeyli patateslerin çiğ su tüketimi daha sağlıklıdır. Sirkeli suda iyice yıkanan patatesler kabukları ile beraber meyve sıkacağında sıkılır. Çıkan suyu atlandırmak için yarım bardak havuç suyu da ekleyebilirsiniz.