PAŞAdan Erdoğana İMA

Abone ol

Yaşar Paşa'ya türban konusu soruldu. Londra'da bulunan Paşa imalı bir yanıt verdi

İspanya'da türban konusunda "siyasi simge olsa bile yasaklanabilir mi?" çıkışıyla bir anda Türkiye'nin gündemini değiştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'tan imalı bir gönderme geldi. Orgeneral Büyükanıt Londra'da kendisine sorulan sorulara “Ülkemle ilgili sorunlara yurtdışına girmedim, girmem de” diye cevap verdi. 

YURTDIŞINDA KONUŞMAM 

GENELKURMAY'DA DA KAPININ ÖNÜNDE İÇECEĞİM
 İngiltere’deki yasak uygulaması nedeniyle Savunma Bakanlığı’ndaki görüşmeleri sırasında sigara içmek için binanın dışına çıkan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TBMM’den geçen sigara yasağı yasasına destek verdi. “Yasaklandığında biz de uyarız. O zaman Genelkurmay karargahında da sigara içmek için kapının önüne çıkarım” diyen Büyükanıt’ın “Oxfordlu” olduğu da Londra ziyareti sırasında ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt Londra ziyaretinin üçüncü gününde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orgeneral Büyükanıt, türban konusunda Başbakan Erdoğan’ın Madrid’teki açıklamalarıyla başlayan tartışmaların gazeteciler tarafından sorulması üzerine ise, “Ben ülkemle ilgili konulara yurtdışında girmem. Bu zamana kadar hiç girmedim. Yine girmem” yanıtını verdi.





 

Günün Önemli Haberleri