Para ve şarap karşılığı yüksek not

Abone ol

ABD'de bir öğretmen para ve şarap karşılığında öğrencilerine yüksek not vermekten dava edildi.

ABD'nin New York kentinde bir yüksekokul öğretmeni, öğrencilerinden not karşılığı nakit para ve şarap istediği iddiasıyla yargı karşısına çıkarıldı. LaGuardia Yüksekokulu'nun bilgisayar laboratuvarında görevli Elvin Escano adlı öğretmen, öğrencilere, nakit para ve şarap karşılığı yüksek not vermek ve durumunun ortaya çıkmaması için bir öğrencisini mahkemede yalan söylemeye teşvik etmek suçlarından dava edildi.

Öğretmenin yüksek not karşılığı öğrencilerinden 200 ila 2 bin 500 dolar arasında değişen miktarlarda para ya da şarap talep eden Escano'nun, öğretmen ve laboratuvar teknisyeni olarak 29 ay boyunca görevini kötüye kullandığı, meslek ahlakını ihlal ettiği ve halkın okullara olan güvenini zedelediği kaydedildi.

Yetkililer, hakkındaki 6 aylık incelemenin ardından tutuklanan Escano'nun, değiştirdiği notları resmileştirmek için okulun bilgisayar kayıtlarında tahrifat yaptığının anlaşıldığını söylediler. İddiaları avukatı aracılığıyla reddeden Escano'nun, hüküm giymesi durumunda 7 yıla dek hapis yatabileceği bildirildi.

Günün Önemli Haberleri