Papayı huzura kavuşturan müftü

Abone ol

Papa'yı Sultanahmet'te huzur duruşuna davet eden İstanbul Müfütüsü Mustafa Çağrıcı o anı şöyle anlattı:

Papa'nın Sultanahmet Camii'ni ziyaretinin ayrıntıları hakkında bilgi veren İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı konuştu:

“Manevi küçük bir zaman diliminin yaşanmasının doğru olacağını düşündük. Nasıl olacağı, Papa'nın etrafındaki ilgililerle de görüşülmek suretiyle bana bırakıldı. Bu teyidi, inisiyatif yetkisini aldıktan sonra oradaki akışı tamamen ben düzenledim. Böyle durumlarda harfi harfine bir senaryo uygulanmaz. O an aklıma gelen 'Huzur duruşu' tabirini kullandım. Biz o anda Allah'ın huzurundaydık. Camiye giren bir insanın 2 rekat namaz kılması sünnettir. Bir Hıristiyan misafire 'buyurun şurada 2 rekat namaz kılalım' diyemezdik. O olayın yaşanması önemli bir hadiseydi, belki de Allah'ın bir lütfuydu. Bir süre önce İslam dini hakkında üzücü sözler söyleyen ruhani liderin İslam mabedine gelip el bağlaması çok hoştu. ”

Papa 'Manevi zirvem Sultanahmet' demiş
Ayasofya ve Sultanahmet Camii ziyaretlerinde Papa'ya rehberlik eden Sedat Bornovalı, Papa'nın dua anını, “İstanbul ziyaretimde, manevi olarak zirvede olduğum an Sultanahmet Camii'nde bulunduğum andır” diye açıkladığını belirtti.

Günün Önemli Haberleri