Papa Lübnan için duada

Abone ol

Papa Orta Doğu'da ateşkes için tüm kiliselerde dua edilmesi çağrısında bulundu.

İtalya'nın kuzeyindeki Les Combes beldesinde yaz tatilini geçiren Papa 16. Benediktus, Orta Doğu'da ateşkes için önümüzdeki Pazar günü tüm kiliselerde dua edilmesi çağrısında bulundu. Roma Katolik Kilisesinin ruhani liderinin çağrısı, bugün Vatikan Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu.

Açıklamada, ''Çatımaya maruz ilgili halkların akıbetini büyük bir kaygıyla izleyen Papa, 23 Temmuz Pazar günü için özel bir dua ve tövbe yapılmasını işaret buyurmuştur. Papa, tüm kiliselerin inananlarını ve din adamlarını, ayrıca dünyada tüm inananları değerli bir lütuf olan barış için Tanrı'ya yakarmaya çağırmaktadır'' denildi.

Papa'nın, taraflar arasında derhal ateşkes ilan edilmesi, ayrıca ''mağdur halklara yardım amacıyla insani yardım koridorlarınının oluşturulması, ardından bölgedeki adaletsiz durumlara son verme amacıyla sorumlu ve makul müzakerelerin de başlaması'' çağrısında bulunduğu da kaydedildi. Açıklamada, ''Lübnanlıların kendi ülkelerinin toprak bütünlüğüne ve ulusal egemenliklerine saygıyı görme hakkı, İsraillilerin kendi devletlerinde barış içinde yaşama hakkı, Filistinlilerin de özgür ve egemen bir devlete sahip olma hakkı vardır'' denildi.

Günün Önemli Haberleri