Pamuk tarlalarından, okul bahçelerine

Abone ol

MEB ile ILO pamuk tarlalarından eğitim almaları için 2 bin 114 çocuk topladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), işbirliğiyle, çocuk işçiliğini önlemek amacıyla Türkiye'de ilk kez pilot uygulama olarak Adana'nın Karataş ilçesinde uygulamaya konulan proje kapsamında, okula gönderilmek üzere, pamuk tarlalarında çalıştırılan 2 bin 114 çocuğun toplandığı bildirildi.


Proje üssü olarak kullanılan Karataş'ın Yemişli Köyü'ndeki Sosyal Destek Merkezi'nde, okul öncesi hazırlıklar sürerken, okula kazandırılan tarım işçisi çocuklara önlük, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıtılıyor. Proje Koordinatörü Selim Can, muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon 55 çocuğu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, 60 çocuğu da yakın çevre okullarına yeni kayıt yaptıklarını bildirdi. Geçen yıl kaydı yapılanların da okula devamlarının sağlandığını ifade eden Can, ''Projenin başladığı 15 Haziran 2005 tarihinden bugüne kadar toplam 2 bin 114 çocuğu pamuk tarlalarından toplayarak eğitime kazandırdık'' dedi.

OKULLAR ÇADIRLARA YAKIN

Can, yeni kayıtlar ve daha önce kaydı yapılıp da geldikleri kentlerde okuyan çocukların pamuk hasadı bitinceye kadar eğitimden geri kalmamaları için çadırlara yakın okullara yerleştirildiklerini bildirdi. Yörede, ekim ayı sonuna kadar devam edecek pamuk hasadı süresince, çocukların okullara servislerle taşındıklarını ifade eden Can, ''Biz daha çok ailelere, çocuklarını yatılı okullara göndermelerini söylüyoruz. Bunun için Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Hatay ve Osmaniye gibi tarım işçilerinin yoğun olarak geldikleri yörelerdeki yatılı ilköğretim okullarından kontenjan istedik'' dedi. 


Günün Önemli Haberleri