'Paket Darbecilerin uykusunu kaçıracak'

Abone ol

Başbakan Erdoğan "demokratikleşme paketi darbecilerin uykusunu kaçırır" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir merakla beklenen demokratikleşme paketini bugün düzenliği bir basın toplantısıyla açıkladı.

Başbakan Erdoğan Demokratikleşme Paketine ilişkin açıklamalarına Adnan Menderes, Turgut Özal ve Erbakan'a teşekkür ederek başladı.

Erdoğan sözlerine basın mensupları ve hükümet yetkililerini selamlayarak devam etti ve Demokratikleşme Paketinin yeni bir adım olmadığını, AK Parti hükümetinin yaptığı tüm çalışmaların devamı olduğunu söyledi ve "demokratikleşme paketi darbecilerin uykusunu kaçırır" dedi

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ NE İLK NE DE SON

"Aziz milletim, değerli kardeşlerim bugün ülkemiz açısından tarihi bir anı yaşıyor çok önemli bir aşamaya geçiyoruz. Burada şu hususun altını çizmek istiyorum. Bugün açıklayacağımız paket bir ilk değildir. Bir son da olmayacaktır. Zira Gazi Mustafa Kemal’in devrim niteliğindeki adımları Türkiye’yi ileri standartlara ulaştırmayı hedeflemiştir. 1950’de başlayan demokratikleşme tarihimiz boyunca nice adımlar atılmıştır.

3 Kasım 2002 seçimleriyle oluşan parlamento, 11 yıllık süreç içinde çok önemli reformlar gerçekleştirmiştir. Bu paket bir son da değildir. Zira insanoğlu var oldukça değişim devam edecek, şartlar değiştikçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacaktır. Türkiye bugünlerde ayağında prangalarla zincirlerle bugüne kadar ulaşmıştır. Açıklayacağımız paket Türkiye’yi bütün ağırlıklarından kurtaracak bir paket değildir. Fakat bu hedef konusunda önemli bir aşamadır.

HERŞEYE RAĞMEN REFORMLAR YAPTIK

Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük ihtiyaçlarına bir kerede cevap verecek bir paket talebi rasyonel bir beklenti olamaz. Bunu ben geçtiğimiz haftalarda da ifade ettim. Gönül isterdi ki 11 yıl önce bir tek paketle tüm yasakları kaldıralım, bütün özgürlüklerin önünü açalım. Ancak Türkiye, Türkiye siyasetinin buna müsait olmadığını aziz milletim çok iyi gördü, görüyor.

Çözümsüzlüğün bir siyaset tarzına dönüştüğü, siyasetin çözüm değil çözümsüzlük arayışının üretildiği bir ortamda reform yapmak son derece zordur. Biz buna rağmen reformlar yaptık. Sadece siyaset muhalefet değil, anayasadan yasalara, medyada iş dünyasına, devletin koridorlarına sirayet etmiş çetelere kadar biz cesaretle reform süreçlerine sahip çıktık. Darbe senaryolarına rağmen vazgeçmedik. Partimizi kapatma tehditlerine rağmen yolumuzdan dönmedik. Tahriklere rağmen değişim iradesinden geri adım atmadık. Partimize yönelik tehditlere rağmen boynumuzu eğmedik. Demokrasiye her türlü saldırıya rağmen sandıktan taviz vermedik.

PAKET DARBECİLERİN UYKUSUNU KAÇIRIR

Çok açık söylüyorum. Demokratikleşme paketi milletimizin yüzünü güldürür, darbecilerin ise uykusunu kaçırır. Reformlar milletin iradesine musallat olan ceberut odakları rahatsız eder. İleri demokrasiye doğru attığımız her adım mağdur mazlumları mutlu eder, yasakçı zihniyetleri tedirgin eder. Biz milletimizi memnun razı mutlu edecek ne varsa onu yapmaya devam edeceğiz.

İLERLEYİŞİN TARİHİ AŞAMASI

Tekrar ediyorum. Bu bir son değildir. Bir nihayet değildir. Bir son nokta asla değildir. Türkiye artık geri döndürülemez biçimde demokrasi istikametinde ilerlemektedir. Bu paket işte bu ilerleyişin tarihi bir aşamasıdır. Bundan sonra da hak ve özgürlük talepleri olacaktır.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNDE NELER VAR?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümetince hazırlanan Demokratikleş Paketinin detaylarını açıklıyor. HABERİN TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ...

Erdoğan sözlerine kime teşekkür ederek başladı?

Başbakan Erdoğan Demokratikleşme Paketine dair açıklamalarını üç eski Başbakan'a teşekkür ederek başladı. İşte o isimler...HABERİN TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ...

Günün Önemli Haberleri