Paha biçilemeyen kitabı satacaklardı

Abone ol

KOM tarafından kent merkezinde düzenlenen operasyonla paha biçilemeyen Süryanice yazılı eseri ele geçirildi.

Operasyonda kitabı satmak için Marmaris’e gittikleri belirlenen 3’ü müteahhit, biri tekstilci toplam 4 kişi göz altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, paha biçilemeyen bir tarihi eserin satılacağı bilgisine ulaştı. Bu amaçla çalışma başlatan polisler, 24 Haziran akşamı Muğla-Marmaris karayolu üzerinde bir otomobili durdurarak arama yaptı. Arama sonucu Ortadoğu’dan getirildiği anlaşılan Süryanice yazılı ceylan derisi üzerine yazılmış, muhtemelen dini eser olduğu sanılan kitabı ele geçirildi. El yazması eseri pazarlamak isteyen A.K(51), M.E(47), R.T(38) ile N.Ş(42) adlı zanlılar gözaltına alındı. Zanlıların 1500 yıllık tarihi kitabı Marmaris’te kuyumculara satmak istedikleri ileri sürüldü. Asırlık el yazması Muğla Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Süryanice olduğu belirlenen ceylan derisi el yazmasını inceleyen Muğla Müze Müdürlüğü yetkilileri kitabın sahte olmadığını, son sayfasında yazarının imzası ve mührü bulunduğunu belirttiler. Ayrıca, kitabın yazıların üzerinde boyalı kalemlerle geçildiği, eserin tahrip edildiğini belirttiler. Ele geçirilen Süryanice yazıların bulunduğu kitabın 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında devlet malı olması nedeniyle el konuldu.

Muğla KOM Şube müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 kişi 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını muhalefet suçlaması ile adli makamlara sevk edildiler. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Günün Önemli Haberleri