Özkök Paşaya şarap baskısı

Abone ol

Hilmi Özkök, Ramazan'da oruç tutar, alkol almaz! O dini bütün komutan iddiaları yeni bir tartışma başlattı. İşte o yeni polemik;

Ertuğrul Özkök, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'le yaptığı öğle yemeği sohbetinde konuşulanların son kısmını bugün yayınladı. Özkök'ün Erdil'den naklettiği bir anektod dikkat çekiyor.

Erdil'in iddiasına göre, kuvvet komutanlarının davetli olduğu yemekte dönemin Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hilmi Özkök'ün bardağındaki kolayı şarapla değiştirtti.

Erdil, 2000 veya 2001'de Çankaya'daki komutan evlerinden birinde gerçekleştiğini öne sürdüğü toplantıda masaya şarap servisi yapıldığını, bu arada Jandarma Komutanı Aytaç Yalman'ın Hilmi Özkök'e seslenerek ’Ooo Hilmi, ne güzel, sen de şarap içiyorsun’ dediğini, Hilmi Özkök'ün de ’Evet biz de heyete uyduk içiyoruz’ cevabını verdiğini aktarıyor. Erdil'in iddiasına göre tam o sırada Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu söze giriyor ve herkesi şaşırtan şu sözleri söylüyor:

"Nereden şarap içiyormuş. Önündeki şarap değil, kola." Ardından Kıvrıkoğlu, kimsenin tepki vermesine izin vermeden hizmet yapan garsona dönüyor ve "Oğlum şuradan şarap getir. Hilmi de doğru dürüst bir içki içsin" diyor.

Şimdi herkes, Erdil'in aktardığı olayın taraflarından gelecek açıklamayı bekliyor.

Erdill'in naklettiği haliyle komutan meclisinde yaşanan ve "mahalle baskısı" adını hakkeden olay, 'nezaketsizlik' olarak değerlendirildi.

3 Temmuz 2007'de ''haksız mal edinme'' suçundan hüküm giyerek hapse giren ilk kuvvet komutanı olan İlhami Erdil, başına gelenlerden yargılandığı dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü sorumlu tuttuğunu her fırsatta yinelemesiyle dikkat çekiyor.

Star
Günün Önemli Haberleri