Özkök mağaralardan çıkın dedi

Abone ol

Yıllardır cemaatlere karşı yazılar yazan Ertuğrul Özkök, yine tartışılacak bir çağrıda bulundu.

Cemaat evlerine ve biat kültürüne karşı durdu Ertuğrul Özkök. Özellikle Zaman Grubu ile çok atıştı. Kendi görüşüne göre cemaatlere ve tek sesliliğe karşı çıktı. Hatta Ahmet Hakan'ın cemaat adamlarına isyan bayrağı açan yazısını da örnek gösterdi. Atilla Yayla'nın düşüncelerine da katılmadı. Ama okulundan uzaklaştırılmasın da doğru bulmadı.

Yayla'nın kendisini Galileo'ya benzetmesini de Özkök, ona ile dalgaya aldı. Galileo etiketinin ucuzladığını savunarak Yayla ve destekçilerine şunları söyledi:

Böyle basit klişelerle orgazm olmaya amade kiralık cemaatçikler varsa, derme çatma gecekondu fikirleri bu cemaate "tez" diye yutturabilecek ev sahipleri de çıkar.

Özkök demek istediğini yazısının sonunda belirtti. Sorunun cemaat ruhunda olduğunu savunan yazar, bir çağrıda bulundu:

"Ben, bu ucuzculuğun, bu sığlığın, bu slogancılığın üniversitede kendine nasıl kürsü bulabildiğine şaşıyorum. Ahmet Hakan önceki gün çok güzel bir yazı yazdı. Hepimizi biraz ezberimizi bozmaya davet etti.Ben de aynı şeyi söylüyorum. Hadi hepimiz biraz şu cemaat ağalarına isyan edip, mağaralardan çıkalım. Çünkü dışarda hava çok güzel...Biraz temiz fikir almaya ihtiyacımız var."

Günün Önemli Haberleri